Pokorny Lia terepasztal lett Siófokon

2009. augusztus 2. 11:33 Vízisikló
Parti blog | Színházi nézőtér a szabad ég alatt, félig fekvő zsöllye, ahová bikiniben hozzák az üdítőt. A siófoki nagystrandon szombat estére beugrott a helyzetgyakorlatokból építkező kultúra.

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

A Coke Club megint olyat hozott össze, ami egyedülálló Magyarországon. A zene és lazulás magasiskolájának számító fehér homokos partszakasz ezúttal színházi nézőtérré alakult, ahol ezrek arcára varázsoltak derűs ábrázatot a televízióból jól ismert Beugró című műsor művészei. A megszokott négy székes kelléktár ezúttal két Salvador Dali női ajkakat megformáló strandkanapéval egészült ki, de más külső körülmény – ha csak a rock színpad sajátosságait figyelmen kívül hagyjuk – nem változott a tévében láthatótól.

  Pokorny Lia terepasztal lett Siófokon Pokorny Lia terepasztal lett Siófokon

Este háromnegyed kilenckor, a klasszikusnak is nevezhető nézőtér gyakorlatilag megtelt. Ülőhely már nem nagyon akadt, hiszen a közvetlen színpad előtti sorokban szivacsokból és törölközőkből lett ülő alkalmatosság, hátrébb a strandszékek és nyugágyak teltek meg napközben már humorra lepiruló emberekkel. Kicsit elkésve mi is állóhelyhez juthattunk csupán, amit – tekintve mégis csak valamiféle színházba jöttünk, ügyesen ülővé alakítottunk. Ennek ellenére mindenki láthatott mindent, hiszen a kivetítőre négy kamerából lőtték az improvizációs játékot, s a szemlélődést csak néha zavarták meg az ötéves kor alatt szabadjára engedett gyerekek, akiket nem kötött le az egyébként kifejezetten balatoni tematika köré görbített műsor.

Novák Péter, a produkció játékmestere pár perccel negyed tíz előtt szólította elsőként színpadra Pokorny Liát, akinek nem volt ismeretlen a siófoki beugrás, hiszen a Hungária Icon-koncereten már találkozhattunk itt vele. A színésznő egyből bőrgyógyászi feladatokat kapott bemutatkozásként, s így rögtön azt próbálta megfejteni, miért zöldült be Novák Péter bőre (zöld pólóban és nadrágban volt). Kálloy Molnár Péter koncert-security kőbunkó őreként lépett másodikként a deszkákra, amit Szabó Győző balatoni csajozós dumái szakították félénken félbe, mert hódítani akart, de rettegett a nők közelségétől. Rudolf Péter kezdő fesztiválszervezőként debütált, és így a négyes máris totális helyzetkáoszt kerekíthetett az első tíz percben.
  A Beugró sztárjai a Clubon: Pokorny Lia, Rudolf Péter, Szabó Győző, Kálloy Molnár Péter A Beugró sztárjai a Clubon: Pokorny Lia, Rudolf Péter, Szabó Győző, Kálloy Molnár Péter

Novák Péter a műsor színpadmestere pontosan és nagyon taktikusan vezényelte tovább a tipikus balatoni szituációkba a helyzetkomikum nagymestereit, amelynek következő állomása a zsebszöveg játék volt. Ebben kiderült, hogy Kálloy Molnár Péter bár nem tud úszni, mégis sikerrel teljesítené a Coke Club pincéri feladatait, még akkor is, ha közben Pokorny Lia dekoltázsából újabb és újabb nehézségű vendégkívánalmak kerültek elő kis jegyzetpapírokról. Egy másik helyzetben viszont Pokorny Lia betegszabadságon lévő fesztiválozóként csavarta ujjai köré a főnökét megformáló, kezdetben morózus Rudolf Pétert. A nézőtér hol a kifejező arcjátéktól, hol a gigantikus poénoktól hahotázta végig a jeleneteket, erős kapaszkodás mellett is többen fordultak a székről a homokba. Lia például Paprika Jánossal kavart a munkahelyén, de csak azért, hogy főnöke lankadni látszó figyelmét felkeltse.

A stop-trükkben mozdulatok folytatásaként teremtődtek komikus helyzetek, bár a legnagyobb kritika is itt fogalmazódott meg, hiszen Novák Péter egy felfújható strandlabdával akarta lezárni a játék-sorozatot, mert a nyárból és a partról neki a gömbölyű labda ugrott be asszociációként. Rudolf Péter meg is jegyezte: - valóban nagy asszociáció, aztán természetesen nevetve elsőként vállalta Atlasz nehéz feladatát, égboltra változtatva a pattogó kelléket.
  Aki későn érkezett, csak állva nézhette végig a műsort Aki későn érkezett, csak állva nézhette végig a műsort

A filmszinkronban egy francia házaspár kirablása változott át a Blaha Lujza általános iskola papírgyűjtési akciójává, ahol a tulajdonos felesége – legalábbis az átértelmezés után egy kis szexuális erőszakra vágyódott. A remek-remake-ben Kálloy Molnár Péter féltékeny férjként veszekedett feleségével, mert modellt állt egy Salvador Dali nevű kárpitosnak, aki kanapét csinált a szájából. A kanapét természetesen a két rosszfiú, Szabó Győző és Rudolf Péter dicsértre rendületlenül, miközben Pokorny Lia folyamatosan élvezte, hogy ajkai emberi befogadásra alkalmasak. A stílusfeldolgozás alatt a musical részlet vastapsos betétdalokkal és Kálloy Molnár Péter Deák Bill Gyula utánzásának köszönhetően zseniális paródiává fejlődött. A népszínházi játékban a hihetetlen tájszólások bevetése és Szabó Győző Móricz Zsigmond novelláiból előcsalt vidéki pontosságával kanyarított ördögszarvakat a jelenet köré.

Aki próbált már csak kérdésekkel kommunikálni, az tudja, hogy a folytonos koncentrációban előbb-utóbb az agy rááll a kérdőjelek verbális dobálására. A körből majdnem lehetetlen kikerülni, de a játék akkor ér véget, amikor az első pontot kitesszük szóban. Ennek ellenére a színészi brillírozás kiapadhatatlan humorbon-bonos zsákból teremtett tipikus szituációt, hiszen a VIP-részlegbe bejutni akaró fesztiválarc gigászi küzdelemben próbálta meggyőzni a szigorú, de egyszerű biztonsági őrt. A Blaha Lujzaként próbálkozó vendég Brad Pittet kereste, de a végén csak nem sikerült a hírességekhez közel kerülni. Viszont legalább egy baráti sörözés lett a helyzetből.
  A Coke Club megint olyat hozott össze, ami egyedülálló Magyarországon A Coke Club megint olyat hozott össze, ami egyedülálló Magyarországon

Kálloy Molnár Péter monológját, amelyben kifejtette, milyen nehéz tíz piercinget belövetni Siófokon, Szabó Győző irányította mulatságos hangeffektekkel az ismeretlen befejezés irányába. Pokorny Lia Rudolf Péternek magyarázta hiába, hogy lambadázni jobb lenne, mint elmenni egy sörivó versenyre a váltólázban. A narrációs játékban pedig a nézők közül hatan kerültek színpadra, tömegképzés okán. A jelenet végére kiderült, hogy a Liát felszedni akaró férfiak mindegyike tanár, Lia pedig lehet, hogy a Siófokra kihelyezett földrajzóra kívánatos terepasztala.A hihetetlenül rövidnek tetsző műsor észrevehetetlen gyorsasággal karcolt végig másfél órát. A nézők legfeljebb a lassítás mozdulatszínházi komikumát hiányolhatták, hiszen ez a népszerű feladat ezúttal kimaradt az Beugróból. De a záróakkordban álmunkban rabolt minket el egy tejfölös lángos, és ráadásként  naptej hősei Pokorny Lia, Rudolf Péter, Szabó Győző, Kálloy Molnár Péter – és ezt végignevetve, tapsolva észre is vettük – teljesen bekentek minket káprázatos tehetségükkel.

Ajánlott cikkek

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
Pokorny Lia terepasztal lett Siófokon

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
Ország, világ, gazdaság

Egy kínai nő lett a világ legszebb légiutas-kísérője

A sencseni Liu Miaomiao a World Air Stewardess Association nevű szervezet versenyén nyerte el a címet.

Harcias alpakák őrzik 24 ezer karácsonyi pulyka életét (videó)

Harcias alpakák őrzik 24 ezer karácsonyi pulyka életét (videó)

Egy angliai farmer szerint jobbak, mint az őrkutyák.

Így reagált az F1 világa Rosberg visszavonulására

Így reagált az F1 világa Rosberg visszavonulására

Lauda: Karácsonyig döntést hozunk • Wolff: Bátor döntés, egyből elfogadtam, ahogy bejelentette.

F1: Nico Rosberg bejelentette visszavonulását

Ennyi volt, az újdonsült világbajnok bejelentése mindenkit meglepett.

FIFA: megvan a hármas lista, közülük kerül ki az év játékosa!

Az év edzője és a Puskás-díjért is már csak hárman-hárman vannak versenyben.

Női kézi Eb: fiatalítás itt is, ott is – klasszis hiányzók

Női kézi Eb: fiatalítás itt is, ott is – klasszis hiányzók

Bulatovics, Lekics, Lunde, Löke, Riegelhuth, Müller és Kudlacz is kihagyja a tornát.

Hajdú B. elárulta a titkot: ő is átemelte az osztrák kapust Bordeaux-ban!

EXKLUZÍV. A Szepesi-díjas sportriporter arról is beszélt, mi az, ami még hiányzik pályafutásából.

Ferencváros–Bp. Honvéd az MK-nyolcaddöntő rangadója!

Két NB I-es biztosan búcsúzik. A nyolc között három nem élvonalbeli együttes lesz majd.

Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
 • A Vénusz pozitív hatására dinamikus, magabiztos, és bármilyen vállalkozásban megállja a helyét. Párkapcsolat terén vigyáznia kell, nehogy zűrzavarok keletkezzenek.
 • Sokat dolgozik. Ha fáradtságot érez, figyeljen oda magára, ne várja meg, amíg a kimerültség miatt lelassul. Baráti kapcsolatai és a szerelmi élete kedvezően alakul.
 • Jól kezdődik és jól is végződik a mai nap. Ha kellően odafigyel a pénzügyekre és az otthoni dolgaira, akkor nem kell semmilyen bonyodalomtól tartania.
 • Szorgalmasan és kitartóan dolgozik. Segítséget is kap egy fontos feladathoz. Számítson rá, hogy egész nap hajtania kell.
 • Egy peres ügyben csak veszíthet. Sokkal könnyebben kellene élnie. Családtagjai sokat segítenek abban, hogy lazábban fogja fel a problémákat.
 • Anyagi gondok nehezítik a helyzetét. Semmi sem úgy alakul, ahogyan remélte. Meggyűlhet a baja hanyag és nemtörődöm ügyintézőkkel.
 • Otthoni problémája egész nap gyötri. Tudja, hogy a dolognak minél hamarabb meg kell oldódnia, vagy pedig önnek kell orvosolnia valahogy. Ha nem kapkod, minden...
 • Tanulmányaiban kedvező fordulatra számíthat. Mindent elérhet, csak ki kell nyújtani érte a kezét. Ha vannak kapcsolatai, azt most remekül hasznosíthatja.
 • Bolygója kedvezően áll, s főként szakmai életében segíti. Legyen kezdeményező, ragadja meg a nagyszerű lehetőségeket! Pénzbevételre számíthat.
 • Szerelmi életét a Vénusz befolyásolja. Gyengédség, flört vagy hatalmas szenvedély, most mindegyikben bővelkedhet.
 • Bolygójának, a Jupiternek köszönhetően vidámság és nagyon aktív szakmai élet várható. Jó oka van a bizakodásra. Este lazítson, séta után olvasson egy könnyű...
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér