Sorban nyalókáztak a gyönyörű lányok a színpadon - képek

2009. augusztus 16. 14:44 , Legutóbb frissítve: 2009. augusztus 16. 19:00 Vízisikló
Harmadik alkalommal választott szépségkirálynőt Fonyód szombaton este. A 16 szépség legextrémebb feladata a fürdőruhás, kalapos nyalókázás volt.

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Már kezdtük volna azt gondolni, hogy az idén igazi szépségkirálynő nélkül marad a Balaton, hiszen 2009-ben nem rendezték meg Siófokon a Miss Balaton szokásos döntőjét, de szerencsére Fonyódon pótolták a hiányosságot. A most harmadszor kiírt versengésben még tavasszal megkezdődött a szépségtülekedés az első helyért egy internetes szavazással, a koronásra szombaton este került sor a fonyódi Vigadó téren, de előbb természetesen a 200 jelentkezőből tűsarkon álló mezőnyt a szervezők tizenhatra zsugorították, hogy a zsűrinek könnyebb dolga legyen a pontozásánál.

- Figyelj, ebbe az irányba fordulunk középen – kérdezte az egyik fekete hajú gyöngyszem a másiktól, még a világot jelentő fonyódi deszkákra való fellépést megelőzően. A két lány négyszer próbálta el a koreográfiát a színpad lépcsői mellett, miközben nagyjából kétezren várták a placcon, hogy megkezdődjön a verseny. A negyedik után aztán a barátnő kissé elfáradva intett nyugalomra: - Mindegy, csak fordulj meg, told ki a csípőd, aztán mehetünk.

Egy négyes társaság utolsó összeölelkezésében fogadalmat tett, hogy tartják utána is a kapcsolatot, aztán természetesen szétrebbenve megigazították az öveket a farmerszoknyán, ketten perig a fodrászt keresték rémült tekintettel a messziségben, a kissé összekócolt frizura kiigazításának reményében. – Kezdhetjük lányok? – kérdezte Posza Róbert, a Fonyód Szépe egyik főszervezője némi idegeskedés torokszorongással hangjában, hiszen nagyjából negyedórát máris csúsztak az elején. – A kilences lány még hiányzik, még a sminkben van, de csak egy perc – derítették ki a többiek. A várakozás pont annyi időt hagyott, hogy ketten még rágyújtsanak az első kör előtt.A színpadon háromnegyed kilenckor kezdődött meg a lányok megmérettetése, természetesen először a zsűri bemutatásával. Az ítészek között a verseny szponzorain túl helyet kapott koronázói tevékenységgel is megbízva Hídvégi József polgármester, aki Fonyód két testvérvárosi településvezetőjének, Christian Konradnak (Leipheim) és Pischinger Gázának (Érsekújvár) is helyet szorított maga mellett az első sorban.

A lányok első körben egy mell alatt összekötött, has-villantós pólóban és farmerszoknyában mutatkoztak be a szépszámú fonyódi közönség előtt. A nézők teljesen megtöltötték a szabad ég alatt a teret, volt aki bicikliről, sörözve mustrálgatta a felhozatalt, de láttunk komplett családokat is, aki a színpadtól távoli traktusban, padra állva nézte végig a feszesre húzott, de igazán szórakoztató szépségműsort. A legfelöltöztetettebb feladat alatt még a szónak is volt ereje, és nem csak a látvány számított, hiszen az első felvonulás, és egyenkénti bemutatkozás alatt a leglényegesebb információkat megtudhattuk a szépségekről.

  Somlyai Zsanett, Varga Adrienn és Kotnyek Réka Somlyai Zsanett, Varga Adrienn és Kotnyek Réka


Kiderül, mezőny, talán nagyobbik fele, még iskolai padokat koptatja. Néhányan még érettségi vizsga előtt, többen pedig felsőoktatási intézményben. A tavalyi Fonyód Szépe versenyből ismerősként köszöntötte a helyieket a babócsai Kovács Judit, aki az idén azért nevezett be, mert tavaly is jól érezte magát a megmérettetésen, és a bulit nem akarta kihagyni. Kiderült, egy rendőrnő is bekerült a legszebb 16 közé, a húsz éves Ruzsás Bettina Pápáról érkezett Fonyódra, aki mint elmondta, tanulmányai végén a testületben szeretne szolgálni. A pörgős felvonulásban, csak úgy potyogtak a tervek és életpályák: marketing, szak, gazdasági ügyintézők, pénzügyi szakemberek, kozmetikusok, tanulók nagy álmokkal. A Fonyód Szépe országos kitekintésű verseny lett rövid három év alatt a két legmesszebbről érkezett versenyző Békéscsabáról, illetve Zákányszékről jött, hogy megmutassa: az ország túlsó végében is kifejezetten szép nők élnek.

Jó voltam anyu? Persze kislányom – nyugtatta lányát az idegeskedést arcáról letörölve a szülő az első lelépést követően, majd odaadta a hátizsákot, amiből kikandikált egy párás falú ásványvizes palack. – Ebben van a fürdőruhád, amit kértél – nyomott puszit a szép gyermek homlokára búcsúzóul, mert a sietős átöltözés kezdődött a szünetben a színpad mögötti sátorban. A forrósodni látszó hangulatba eközben négy kubai táncos állította meg a lélegzetet százakban a nézők közül, a vérpezsdítő bemutató alatt senki nem hagyta el a székét, jóllehet azért sem, mert tízen ugrottak volna a felszabadult ülőalkalmatosságra, másrészt csak perceket kellett várni a legextrémebb versenyszámig.

  lollipop lollipop


A lányok saját fürdőruhában, kalappal és nyalókával (!) vonultak fel egyenként a deszkákra. A fa szár helyett szerencsére modernebb szopogatós édességet kaptak a szépségek egy-egy műanyag nyelű korongcukorka formájában. A már első megpróbáltatáson túleső lányok, még a sorakozó alatt nekiláttak az édesség harapdálásának, de szerencsére a nagyméretű finomság kitartott a fellépésig. – Azért kell a fiú melléjük, mert a nyalóka miatt nem tudják tartani a számot úgy, hogy csípőn legyen a kéz – avattak be minket a kulisszák mögött a trükkbe, mert a színpadon Mr. College 2008 segédkezett a nyalókázó hölgyeknek a pózolásban kísérőként és számtartóként.

A látvány nem volt mindennapi, a megtervezett koreográfia végén tizenhat gyönyörű lány nyalókázta végig a 90-es évek egyik nagy diszkó slágerét, majd aztán sün-formációban (ennek szükségességét sem mi, sem pedig a közönség nem értette, legalábbis a kacajelmaradásból erre következtettünk) másodpercek alatt eltűntették alkalmi gardedámjukat a színpadról.

A fehérneműs harmadik felvonulás szinte már rutinból mert a lányoknak a Roxinház musical-dalai után. Igaz, volt lány, aki kicsit szégyellte, hogy nyáron nagyobb méretű bugyiban napozott a strandon és a tanga ezt a fehér sávot nem tudta eltakarni, de a színpadon már nem rejtette el versenyszámmal a világos aranyosságot a kíváncsi szemek elől. A rutinosabbak a szünetben papucsba bújtak, és csak a közvetlen bemutató előtt léptek vissza a tűsarkú magasítóba.

  Számháború Számháború


A Fonyód Szépe 2009-ben profin megrendezett balatoni szépségversennyé fejlődött. A szórakoztatásra szervezett betétek egyáltalán nem voltak unalmasak, a kubai táncosok második fellépését például visszatapsolta a közönség. A percről-percre kiszámított és megtervezett koreográfiát zökkenőmentesen abszolválta a szervezőtrió (Farkas Gábor, Posza Róbert és Óh Zsolt). Így az eredményhirdetés pörögősen, egyáltalán nem szájbarágósan került terítékre a koronázással, bár a műsorvezető a lányos zavarban bele-bele bakizott a rengeteg különdíjba és névbe.

A szépségtülekedés végén – valószínűleg a közönséggel nagy egyetértésben – a zsűri Varga Adriennt, a 29 éves békéscsabai üzletasszonyt választotta Fonyód szépévé. A koronát Hídvégi József polgármester adta rá az 1996-ban, az atlantai olimpián is szereplő, Európa-bajnok tornászunkra, aki egyébként azért jelentkezett a versenyre, mert meg akarta mutatni, hogy nem csak a húszéveseké a világ. Adrienn második udvarhölgye a 19 éves, kaposvári Somlyai Zsanett, míg első udvarhölgye a szintén 19 éves nagykanizsai Kotnyek Réka lett.

  Hogy milyen volt szőkesége... Hogy milyen volt szőkesége...


A királynő mosolya

arga Adrienn huszonöt évet sportolt versenyszerűen, elmondása szerint ennek köszönheti remek alakját. – Azért indultam el most ezen a versenyen, mert most érett meg bennem a gondolat arra, hogy meg kell mutatnom: attól még, ha valaki a 30-hoz közelít, nem kell feladnia mindent – mondta az eredményhirdetés után Európa-bajnok tornászunk. Adrienn a testnevelési Egyetem elvégzése után szépségszalon vezet Békéscsabán, szabadidejében gobelinezik. – Öt és fél éve van párom, aki sajnos most nem tudott velem eljönni, de végig támogatott abban, hogy jelentkezzek a Fonyód Szépe 2009 versenyre. – Nagyon örülök, hogy sikerül bizonyítanom, a zsűri döntése talán üzenetértékű lehet a harmincéves nőknek, hogy nem szabad elhanyagolniuk magukat, még akkor sem, ha úgy tűnik, mindig a húszéveseké a világ.

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
Sorban nyalókáztak a gyönyörű lányok a színpadon - képek

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
Ország, világ, gazdaság

Szokott jógázni? Akkor most figyeljen

Ausztrál kutatók megállapították, hogy a mozgásforma káros is lehet.

Hét magyar alkotó is dönt majd az Oscar-díjakról

Hét magyar alkotó is dönt majd az Oscar-díjakról

Meghívta őket az amerikai filmakadémia.

Kövessen bennünket a Facebook-on!

Kiemelt témák - SONLINE.HU

Gyermeknapi fotóverseny | Dosszié: gumihulladék-feldolgozó Kaposváron | Megéri előfizetni a Somogyi Hírlapra! | Menekültválság Somogyban | Videók | Így parkoltok ti! | Kaposvári Egyetem | Csiky Gergely Színház | Napi menü | Pécsi Tudományegyetem | K%C3%BCldj%C3%B6n%20h%C3%ADrt! | %C3%9Cgyeletek

Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér