Sport

2008.04.27. 08:23

Sajtómunkások pecabottal

Sajtómunkások dobáltak a balatonszárszói Nádfedeles horgásztóba a Balatoni Halászati Zrt. szombati Média Horgászversenyén. A társaság négy éve rendez bajnokságot a médiában dolgozó horgászoknak.

Kolumbán Tünde

A pecáscsata egyre népszerűbb, ami a szervezők szerint a kellemes hangulatnak tudható be. - Míg négy évvel ezelőtt 5, addig idén már 22 csapat nevezett a versenyre - mondta Szakál Tamás, a Balatoni Halászati Zrt. horgászturisztikai menedzsere.

Az írott és elektronikus sajtó munkatársai kisebb-nagyobb sikerrel akasztottak horgukra hol kisebb, hol nagyobb halakat. A Balatoni Futár három fős csapatának mindössze 38 dekányi törpeharcsát sikerült kifognia, míg Zsirai Attila, a Népszabadság pecása egyedül közel 8 kiló halat fogott, és ő dicsekedhetett a legméretesebb példánnyal is, egy 6,6 kilós ponttyal.

Ruth Péter, a Magyar Rádió versenyzője az előző két év sikerei után reggel még dobogós helyre várta csapatát, a horgászszerencse azonban nem állt a rádiósok mellé, mert az ő csalijukat is csak az aprócska afrikai harcsák tartották ízletesnek.
Az egyik versenyző hölgy meg is vádolta a szervezőket azzal, hogy a kis fekete halakon kívül nincs is más a szárszói horgásztóban, míg mások a szelet okolták a kevés kapásért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!