pontyfogó viadal

2017.08.30. 14:30

Tizenhét ország csapatai vetélkednek a Desedán

Csütörtökön 12.30 órakor rajtol el a Deseda Open horgászverseny. A három napos erőpróbára a magyar együttesek mellett további 16 országból várnak csapatokat.

Fenyő Gábor

A versenyzőknek és rendezőknek egyaránt ez jelenti a főpróbát a szeptember 20-a és 23-a között esedékes 19. pontyfogó kupára.

Akár „kis világbajnokságnak„ is nevezhetnénk az idei Deseda Opent, amely a pontyfogó-vb főpróbája lesz. A magyar színeket négy csapat képviseli, amelyeknek – az előzetes nevezések alapján – 16 ország kereken félszáz csapatával kell felvenniük a versenyt. Szerbiából hét együttes is bejelentkezett, de népes küldöttség várható Romániából, Szlovéniából, Oroszországból, Horvátországból, Franciaországból és Belgiumból is. Több csapattal nevezett Ukrajna, Fehéroroszország, Izrael, Lettország és Macedónia, míg Ausztria, Litvánia, Grúzia és Bosznia-Hercegovina egy párost indít.

A szabályok ugyanazok, mint a vb-n: a párosok 72 órán keresztül horgásznak majd, az értékelésbe pedig a másfél kilón felüli pontyok és amurok számítanak.

Két bronzérem

A hétvégén a szolnoki Alcsi-Holt-Tiszán rendezték a 24. női horgász-világbajnokságot, ahol két bronzérem jutott a házigazda magyaroknak. Az egyéni versenyben Kovács Hajnalka lett harmadik – a dobogó tetejére holland, a második fokára pedig francia versenyző állhatott –, míg a csapatversenyben a spanyol és a francia válogatott mögött a Magyar Gábor szövetségi kapitány vezette Kovács Hajnalka, Deli Ibolya, Gyulánszki Nikolett, Hoffer Réka, Walter-Barna Diána, Rudnay Csilla alkotta együttes szerzett bronzérmet.

A házigazda magyarok a sorrendben kilencedik országos pontyfogó-bajnokságon „hangoltak” a Deseda Openre, majd az azt követő desedai világbajnokságra. A három felvonásból álló sorozat első két fordulójának a Deseda volt a házigazdája, s 14 páros vetélkedett egymással.

Az első versenyt június második felében rendezték, a kifogott 174 darab hal pedig 866 kilót nyomott. A második forduló július második felében volt; ekkor 146 darab került a szákokba, amelyeknek az összsúlya közel 700 kiló volt. Csak érdekességként: az első desedai viadalon 16,5, a másodikon pedig egy majd 18 kilós hal volt a legnagyobb. A zárórát októberben tartják majd Maconkán.

Szeretnek pecázni

Igény van a nyári horgásztáborokra: ezt bizonyítja, hogy a Kaposvári Sporthorgász Egyesület egymás után hármat is szervezett a nyáron. Az egy hetes táborokban 75 gyerek tanulhatta meg és leshette el a fortélyokat a szakma nagymestereitől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában