Balatoni biciklisek

2019.07.09. 12:29

Hamvas: a bringa gyorsabb és egészségesebb

Sokan bicikliznek Siófokon, többnyire 10-15 fős csoportokban gurulnak békésen, szabályosan, sőt fegyelmezetten.

Sonline

-A kerekezésnek nagyon sok előnye van: kevesebb a stressz, több a mozgás, ráadásul tisztább marad a levegő – állítja Hamvas Péter siófoki alpolgármester. – Az elmúlt egy évben körülbelül 700 ezer forintot spóroltam, és ez csak a benzin kiadás lett volna, az olajcsere, a gumik, a szerviz, parkolási díjról nem is beszélve, és emellett letekertem minimum 3000 kilométert. Számomra nagyon fontos a környezettudatos magatartás, az egészségtudatos életmód. Nagy örömömre szolgál, hogy egyre több az olyan siófoki vállalkozás, ahol évek óta ösztönzik a dolgozókat a kerékpáros munkába járásra, a környezet-, és egészségtudatos magatartásra. Ezt kifejezetten jó és követendő kezdeményezésnek tartom. Hirdessük meg és járjunk munkába kerékpárral!

Hamvas Péter arra kéri az autósokat, hogy figyeljenek és vigyázzanak a biciklisekre, hiszen elkezdődött a nyár, sok a bringás család, társaság, akik nagyon jó vendégkört jelentenek. Arra biztat mindenkit, hogy amikor bedugul a város, kevés és nem is olcsó a parkolóhely, sok a baleset, pattanjanak biciklire és azzal közlekedjenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!