Fejlesztés

2024.05.03. 19:07

Az új iparterületet mellett nem feledkezik meg Kaposvár a régiekről sem

Folytatódik a régi iparterületek felújítása – jelentette be Szita Károly polgármester pénteken a Pécsi utcában.

Kovács Gábor László

Fotó: Illusztráció!

A városban működő 7 ezer kis- és középvállalkozás adja a helyi gazdaság alapját, ezért amellett, hogy építik az új ipari parkokat, a régi ipartelepek felújításáról sem feledkeznek el. Eddig erre a célra 1,8 milliárd forintot költöttek, de most három helyen folytatják a munkát a Pécsi utca 11, a Pécsi utca 97, illetve a Nyár utca 23-as szám alatti területen. 

A Pécsi utca 11-es címen kilenc vállalkozás működik, és többen alvállalkozónak is kiadták az épületeiket, itt van a Kötél Egyesület székhelye is. Most korszerűsítik a villanyhálózatot, megoldják a csapadékvíz-elvezetést, új járdát építenek, megújítják a közvilágítást, új szennyvízhálózatot alakítanak ki, és bekötik az internetes optikai kábeleket. A nyár derekán kezdődhetnek a munkálatok, amelyeket eddig az akadályozott, hogy az utca egyes területei nem voltak az önkormányzat kezében. 

Borhi Zsombor alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a régi iparterületek eddigi fejlesztéseinél akadályt jelentett, hogy nem voltak egységes közművek, ezért most belső hálózatokat alakíthatnak ki. 

Az út legvégén található a gumitestű kishajókat összeszerelő Domire Kft. telephelye. A cég képviselője, Farkasné Horváth Renáta a helyi vállalkozások nevében elmondta, önállóan is igyekeznek fejleszteni, és ehhez most nagy segítséget kaptak az önkormányzattól. Kiemelte a közvilágítás korszerűsítését, és annak megoldását, hogy biztonságos a gyalogos- és kamionforgalom az utcában.

Borítóképünk illusztráció!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában