Baleset

2024.02.25. 10:12

Tömeges balesetek miatt terelik le a forgalmat az M7-es autópályán, halálos áldozata is van

A sztráda mindkét oldalán, több helyszínen futottak egymásba gépkocsik, a Velencei-tó térségében a sűrű köd miatt.

Sonline.hu

Fotó: Déri Brenda / FMH

  • A Balaton felé vezető oldalon, Pázmánd közelében, két helyszínen több gépkocsi futott egymásba, erősítette meg az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Ide a szigetszentmiklósi és törökbálinti hivatásos tűzoltók érkeztek akik egyből megkezdték a műszaki mentést.
  • Nem történt másképp a főváros felé vezető oldalon sem Pákozd térségében, itt több száz méteres szakaszon több karambol is történt.
  • Halálos baleset történt az M7-es autópályán Kápolnásnyék térségében. 

Ezért mind a Balaton felé, mind a Budapest felé vezető oldalon pályazár került bevezetésre.

A rajok sorra áramtalanítják a balesetekben érintett járműveket.

Fotó:  Déri Brenda / FMH

A balesetekben több tucat jármű érintett. A rendőrök teljes pályás útlezárás mellett végzik a helyszínelést és a műszaki mentést. Mindkét irányban több kilométeres a torlódás- írta közleményében a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Kupi László Kápolnásnyék Község alpolgármestere közösségi oldalán adott tájékoztatást arról, hogy voltak olyan tűzoltó egységek amik korábban a Hujber tyúktelepen keletkezett tüzet oltották, s amint itt a tűzoltók végeztek már úton is voltak az autópályára.

Az M7-es autópályán, a Velencei tó térségében sokfelé rosszak a látási viszonyok, a belátható útszakasz hossza helyenként 100 méter alá is csökkenhet. A 45-ös km-nél több súlyos baleset is történt mindkét irányban, emiatt a főváros felé vezető oldalon az 50-es km-nél Pákozdnál, míg Letenye irányába a 30-as km-nél lévő martonvásári kihajtónál kiterelik a forgalmat, itt az erős forgalom miatt már több km-es a torlódás. Aki teheti, Budapest felé már az 57-es km-nél lévő Székesfehérvár-kelet/Gárdony/Agárd csomópontnál letérve, a 7-es főúton kerülhet.

 Fokozott figyelemmel közlekedjenek és tartsanak nagyobb követési távolságot!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában