Tárgyalás

2024.05.16. 14:00

Nem fogadta el a büntetést a puszis gyilkos

Puszit dobott egy fiatal lánynak egy 80 éves férfi, ezért kellett meghalnia, bár bántalmazója nyilvánvalóan csak meg akarta leckéztetni. Az ügyben csütörtökön tartottak előkészítő ülést a Kaposvári Törvényszéken.

Kovács Gábor László

Fotó: Muzslay Péter

Az eset még 2023 októberében történt egy böhönyei presszó fagyizó részlegében. Egy 49 éves férfi ott időzött a baráti társaságával, köztük fia barátnőjével és annak leánytestvérével. Ekkor ugyancsak a vendéglátóhelyen tartózkodott a 80 éves sértett, aki a vádlotthoz hasonlóan szeszes italt fogyasztott. Éppen a mosdóból tért vissza az asztalához, amikor a vádlott társasága mellett elhaladva puszit dobott az ott ülő egyik fiatal nőnek. A férfit feldühítette, ezért utána ment, és a pult előtt kérdőre vonta az idős férfit, majd tenyérrel arcon ütötte. Az ütéstől az áldozat hanyatt esett, és a fejét a cementlapba ütötte. A  vádlott hiába próbálta magához téríteni az eszméletlen sértettet, az idős férfi a súlyos fejsérülés miatt a kórházba szállítását követően elhunyt. 

böhönyei puszis gyilkos tárgyalás
Fotó: Muzslay Péter

A megbilincselt vádlottat két börtönőr kísérte a törvényszékre. Az ügyész a gondatlanságból elkövetett emberölésért 4 év 6 hónap fogházbüntetés kiszabását kérte rá, és kijelentette, hogy a bűncselekmény elkövetését videó-, sőt hangfelvétel is bizonyítja. A férfi azonban nem fogadta el az ügyészség ajánlatát. 
– Tisztelt bírónő, én a tényállást elfogadom, én ezt elkövettem, azon nincs mit vitatni – fordult a bíró felé. – Tiszta szívből, nagyon sajnálom, hogy így alakult, véletlen balesetnek mondhatnám.  Az ügyészi indítványt azonban túl súlyosnak tartom.
Június végén tartják meg a tárgyalást az ügyében. Az orvosszakértő személyes meghallgatásától az ügyész eltekintett volna, az ügyvéd azonban ragaszkodott a beidézéséhez, így az ügy a vádlott vallomástételével, a tanúk és a szakértők meghallgatásával folytatódik.

Egyelőre marad letartóztatásban

Április elején helyezték letartóztatásba a vádlottat, ezért a Somogy Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetből vitték a bírósági előkészítő ülésre. A férfi a törvényszék előtt azt kérte, hogy helyezzék szabadlábra, azonban kiderült, hogy a korábbi végzést megfellebbezte, és erről még nem született döntés a másodfokú eljárásban. Az ítélőtábla határozatát kézhez fogja kapni, mondta erről a bírónő. Ezután derül ki, hogy a másodfokú eljárásban szabadlábra helyezik-e, vagy ha nem, akkor dönthetnek újra az erre irányuló fellebbezéséről a törvényszéken.      

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában