Rozsdamarta rőzsehordó

2024.04.19. 14:00

Irtókapákból készített alkotásait hozta el a Toldi-iskolába a várdai alkotó

Fémesen csillogó csillagszemű juhász, rozsdamarta rőzsehordó; Variációk irtókapára címmel Tóth György várdai alkotó kiállítása nyílt meg a Toldi-iskolában hétfőn. A kilenc szobrot régi használati eszközökből készítette az alkotó.

Marosi Gábor

Tóth György elmondta, Nagyné Szekeres Aletta, az intézmény rajztanára hívta meg a Toldi galériájába, aki a Rippl-Rónai Fesztiválon ismerte meg munkásságát. Hozzátette, úgy válogatta össze a szobrokat, hogy a gyerekeknek érthetőek legyenek, azonban így is mesélni kellett néhány alkotásról, hogy pontosan mit is ábrázolnak. 

– A mai gyerekek többsége már nem találkozik ezekkel a régi eszközökkel, ezért is örültem annak, hogy meghívtak az iskolába és bemutathattam azokat a tárgyakat, melyeket talán már csak a tájházakban, múzeumokban láthatnak – hangsúlyozta Tóth György. 

A várdai alkotó az elmúlt években több mint 250 szobrot készített. Munkáit vándorkiállításokon és otthonában is meg lehet csodálni. A Toldi-iskolában április 26-ig látogatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában