Talentum

2024.05.02. 11:25

A jövő hegedűművészeit keresik

Második alkalommal rendezték meg kedden a Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutató találkozót a Liszt Ferenc Zeneiskolában.

Góz Lilla

Nagy Tamás, az intézmény igazgatója köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy Budapest, Győr, Szeged, Miskolc, Kolozsvár mellett Kaposvár is otthont adhat a nívós tehetségkutatónak. – A rendezvényen az ifjú tehetségek bemutathatják, milyen sokszínű a hegedűművészet – emelte ki az igazgató. – Ugyanakkor az a hír járja rólunk a nagyvilágban, hogy Magyarország zenei nagyhatalom, ezt őriznünk kell – tette hozzá. 
Kokas Katalin Liszt Ferenc-díjas hegedű- és brácsa­művész köszöntőjében hangsúlyozta: a találkozó nem verseny, hanem tehetségkutató, amelyen egy jó hangulatú muzsikálás a cél. 
A tehetségkutatóra a régióból 25, vonós hangszeren tanuló diák érkezett. A tanulók Bartók-duókat adtak elő a találkozó keretében Kokas Katalinnal és férjével, Kelemen Barnabás Kossuth-díjas hegedűművésszel. A közönség soraiban ült Kokas Katalin édesapja, Kokas Ferenc is, aki két évtizedig a kaposvári zeneiskolát igazgatta.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában