Kézilabda

2024.05.01. 08:16

NEKA-vereség Szegeden a Budakalász elleni rangadó árnyékéban öt Kovács góllal

Hetvennyolc gólos találkozón kapott ki a HSA NEKA a Bajnokok Ligája résztvevő bajnoki tabellán második OTP Bank-Pick Szeged együttesétől. A védekezéssel nem lehetett elégedett Sótonyi László, hisz a Pick Arénában eddig senkinek sem dobtak még ennyi gólt a Kékek. A támadójáték már jobb volt, amit a harmincegy találatuk is mutat, még úgy is összejött ennyi, hogy a hazai kapusok tizenkilenc védéssel zártak.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: Németh Levente

Meglepően jól kezdtek a bogláriak, hisz a 6. percben Gál lövésével hárommal mentek (2–5), amikor jött egy hatperces rövidzárlat, így a Tisza-partiak megfordították a találkozót (7–5) és a vezetést már ki sem adták a kezükből. A vendégek huszonnégy percig voltak látótávolságban, Kovács üreskapus gólja után "csak" három volt közte (16–13), ám a szünetig hátralévő időben ötször is betaláltak, amire mindössze egy Zakor találat érkezett válaszként (21–14). Utóbbi első góljait szerezte az élvonalban, a lefújás után a tizenhét éves beálló teljesítményéről még Kárpáti Krisztián, a szegediek trénere is elismerően beszélt. Ebben az első félidőben a korábbi szegedi Ludmán, illetve Kovács voltak a legjobbak támadásban, akik három-három akciógólt lőttek, míg Mikler Krisztián a kapuban öt védéssel zárt.

A második félidő igazi gólzáport hozott, harminc perc alatt alatt negyvenhárom (!) találat esett, ebből huszonhat szegedi, melyből Garciandia ötöt, Jelinic pedig négyet vállalt. Hét eladott labdával, illetve két technikai hibával zárták ezt a játékrészt a bogláriak, amivel jelentősen hozzájárultak mindehhez, ráadásul Miklernek négy, ezzel szemben Imsgardnak tíz védése volt. Balatoni oldalon Szücs és Nagy voltak a legeredményesebbek, egyaránt hárommal ebben a második félórában.

Sótonyi László tanítványaira nagyon fontos találkozó vár a hétvégén, akik az alapszakasz utolsó, hazai mérkőzésén a CYEB-Budakalászt fogadják, remélhetőleg ez a találkozó jól szolgálta az arra való felkészülést.

K&H férfi kézilabda liga – 25. forduló

OTP Bank-Pick Szeged – HSA NEKA 47–31 (21–14)

Szeged, Pick Aréna, 1817néző. Vezette: Héjja Ádám, Kónya Balázs Krisztián

OTP Bank-Pick Szeged: Nagy M. – Szilágyi B. 4, Stepancic 2, Bombac 5, Gaber 1, Bodó 5, Frimmel 8 (4). Csere: Imsgard (kapus), Molina, Jelinic 7, Bánhidi 3, Martins 1, Sostaric 3, Garciandia 5, Fekete G. 1, Gazsó 2 (1). Vezetőedző: Kárpáti Krisztián
HSA NEKA: Mikler K. – Krakovszki Zs. 2, Dely 2, Sztraka, Gál 3, Ludmán 4, Tárnoki 1. Csere: Deményi (kapus), Szücs B. 4, Nagy Á. 3, Tóth L. 3 (1), Karai, Molnár R. 1, Kovács T. 5, Zakor 3, Csanálosi. Vezetőedző: Sótonyi László
Hétméteresek: 6/5 (5/4), illetve 1/1 (–)
Kiállítások: 4 perc (2 perc), illetve 2 perc (–)

MESTERMÉRLEG

Kárpáti Krisztián:–  Végig jó mentalitással, motiváltan kézilabdáztunk. A szurkolók hétről hétre meglepetést okoznak nekünk, külön öröm, hogy nem csak a sztárcsapatok ellen játszhatunk népes publikum előtt. Az edzői pályafutásom nagy részét eddig az utánpótlásban töltöttem, így a ma pályára lépő fiatalokkal volt szerencsém együtt dolgozni a korosztályos válogatottban, illetve Szegeden. Zakor stabilan védekezett a vendégeknél és szerzett két gólt is. Nagyon jó, hogy a NEKA ennyi lehetőséget ad a fiataloknak."


Sótonyi László:– Teljesen más célokkal érkezett a két csapat a mérkőzésre. Mi egy erőltetett menetben vagyunk, hiszen az életünkért küzdünk a bajnokságban. Igyekeztem beosztani a játékosaim erejét, mivel szombaton fontos meccs vár ránk a Budakalász ellen. Utánpótlás-edzőként különösen örültem, hogy magyar válogatott játékosok ennyi időt töltöttek a pályán.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában