Hatalmas tömeget vonzott a világsztárokkal fűszerezett siófoki rajt

2024.05.12. 14:58

Siófoki rajtfieszta: A Tour de Hongrie 2024 világsztárokkal és izgalmas programokkal indította az utolsó szakaszt

Siófokon vasárnap délelőtt a Tour de Hongrie kerékpárverseny 2024-es kiadásának egyik legfontosabb eseménye zajlott: a zárószakasz ünnepélyes rajtja.

Hajdú Marianna

A Tour de Hongrie 2024-es verseny utolsó szakaszának rajtja vonzotta a kerékpározás szerelmeseit. Siófok Fő tere már kora reggeltől pezsgő helyszínné vált. A résztvevők nem csak a verseny miatt érkeztek, hanem hogy részesei legyenek a különleges kísérő programoknak is, amelyekkel Siófok városa készült.

A délelőtt a csapatok bemutatkozásával kezdődött, ahol a helyi közönség közelről láthatta a világ egyik legjobb kerékpárosát, 34-szeres Tour de France szakaszgyőztes Mark Cavendish-t és a háromszoros világbajnok Peter Sagan-t is. 

A Tour de Hongrie 2024-es mezőnyében 8 World Team, 8 Pro Team, 3 Continental Team és a magyar válogatott is helyet kapott.

A rajt előtti órákban nemcsak a sporté volt a főszerep: az Airforce Tánciskola látványos bemutatójával kezdődött a nap, majd Furák Krisztián, többszörös BMX magyar bajnok mutatványai következtek. Ezt követően a siófoki Balaton Táncegyüttes adott elő egy káprázatos műsort.

A Tour de Hongrie utolsó etapjának ünnepélyes rajtceremóniáján Witzmann Mihály országgyűlési képviselő, Lengyel Róbert polgármester, Nagy Gábor alpolgármester, Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke, valamint a VisitBalaton365 Nonprofit Kft. ügyvezetője és Eisenkrammer Károly, az esemény főszervezője vágta át a startszalagot. 

A mezőny lassú rajttal és felvezetés mellett haladt át Siófokon, ahol az útvonal mentén rengeteg szurkoló és érdeklődő kísérte figyelemmel a versenyzőket. Az útvonal a Fő tértől a Beszédes Sióhídon át a 65-ös út városi és Kiliti szakaszán vezetett – ahol a kerékpárosok szinte testközelből követhették a közönség figyelmét – majd halad tovább a 65-ös főúton Pécs irányába.

A siófoki rajt pillanata, melyről a verseny hivatalos közösségi oldala osztott meg videót:

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában