Olimpia2020

2021.08.03. 12:05

Testvéréhez hasonlóan Lőrincz Viktor is olimpiai döntős!

Lőrincz Viktor testvére, Tamás példáját követve olimpiai döntőbe jutott Tokióban. A Rióban emlékezetes körülmények között olimpiai 5. helyet szerző, 87 kilogrammos, kötöttfogású birkózó 9:2-re verte a kétszeres Afrika-bajnok Mohamed Metvallit az elődöntőben. A finálét szerda kora délután rendezik majd.

 

TOKIÓ 2020

BIRKÓZÁS, KÖTÖTTFOGÁS

Férfiak, 87 kg

Elődöntő

Lőrincz Viktor–Mohamed Metvalli (egyiptomi) 9:2

Lőrincz Viktor a negyeddöntőben a 26 éves német Denis Kudlával futott össze, akivel 2016-ban, Rióban is találkozott, csak azóta is rémálmaink vannak a közvélekedés szerint elcsalt bronzmeccstől...

Ezúttal, szoros csatában, de Lőrincz Viktor bizonyult jobbnak, így pedig jöhet számára az elődöntő. Ellenfele az egyiptomi Mohamed Metvalli lesz. A Lőrincznél hat évvel fiatalabb birkózó kétszeres Afrika-bajnok (2017, 2019), az olimpiai elődöntővel pedig eddigi karrierje legfényesebb sikerét érte el.

AZ ELSŐ 3 PERC

Az első 30 másodperc akció nélkül telt, csak keresték a fogást egymáson a küzdőfelek. Lőrincz Viktor foglalta el a szőnyeg közepét, és bizonyult valamivel aktívabbnak. Másfél perc után próbált akciót kezdeményezni, de az egyiptomi kicsúszott a kezei közül, mögé került, majd földre vitte. Ezzel két ponthoz jutott Metvalli (0:2). Továbbra is Lőrincz maradt aktívabb, bő fél perccel a vége előtt derékra támadott, az egyiptomi pedig kilépett a szőnyegről, így összejött a szépítés (1:2). Az első menet hajrája nem hozott újabb akciót, összekapaszkodtak, bontottak, s leperegtek a másodpercek.

A MÁSODIK 3 PERC

A második három perc egyiptomi támadásokkal indult, derékra indított támadást Metvalli, de Lőrincz jól védekezett – eltelt jó 40 másodperc, amikor Lőrincz Viktor ismét átvette az irányítást, de kisebb-nagyobb billentéseken kívül valódi akcióig nem jutottak el. Metvallit figyelmeztették egy perc után passzivításért, le is küldték a szőnyegre (2:2).

Lőrincz lentről akciózhatott és igyekezett kiemelni, majd átpördíteni az ellenfelét, a mozdulat jól is indult, de végül nem sikerült átvinnie az egyiptomit. Felállították őket, picivel több mint egy perc és tíz másodperc volt ekkor hátra. Aztán szinte a semmiből összejött az akció Lőrincznek, földre vitte Metvallit, aki néhány pillanatra tusveszélyes helyzetbe is került, kijött a szorongatott helyzetből, de az akció összességében négy pontot ért Lőrincznek (6:2).

Metvalli challenge-elt, bár talán kevésbé az akció jogosságát vitatva, mint az extra pihenőidő reményében tette mindezt. El is veszítette, ezért újabb pontot kapott Lőrincz Viktor (7:2). 46 másodperc volt ekkor már csak hátra.

Az egyiptomi az összekapaszkodás után megrángatta Lőrincz dresszét, ezért intést, sárga lapot kapott, Lőrincz pedig újabb két ponthoz jutott bő 15 másodperccel a vége előtt (9:2).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!