Autó-motor

2010.07.13. 16:52

Autó-Motor olvasók és sztárok motoroztak a Hungaroringen

Az Autó-Motor olvasói sztárok - például a Szomszédok egykori motoros rendőrjének - társaságában versenyeztek a Fair vezető program rendezvényén a Hungaroringen.

BAMA

A száguldás és az éles kanyarok, a precíz és kifinomult mozdulatok, egyaránt szerepet kaptak az Autó-Motor Fair vezető program motoros rendezvényén. A kisorsolt versenyzők mellett Terecskei Rita és Pintér Tibor is bizonyította a Hungaroringen lévő Motoros Akadémia pályáján, hogy nem csak a forgalomban állják meg a helyüket fair vezetőként, hanem akkor is, ha a kétkerekűvel ügyességi feladatokat kell megoldani.

A biztonságosabb, körültekintőbb közlekedési morál megteremtéséért küzd immár harmadik éve az Autó-motor magazin Fair vezető programja.
Ezúttal a Hungaroring Motoros Akadémián lezajlott rendezvényen, a három kisorsolt olvasó közül Ürögi László, szentendrei Fair vezető bizonyult a legügyesebbnek, megelőzve Princzinger Attilát (Verseg) és, Tóth Józsefet (Balatonlelle). A versenyzők a programot támogató Suzuki jóvoltából kiváló motorkerékpárokkal teljesíthették a távot. A résztvevők jutalmazásáról a kampány egyik főtámogatója, az Allianz Hungária gondoskodott. Mindhárom játékos értékes ajándékokkal térhetett haza.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A motoros ügyességi verseny dobogósai: Tóth József (harmadik), Ürögi László (győztes), Princzinger Attila (második)
[/caption]

A győztes versenyző, Ürögi László így összegezte tapasztalatait: „Azért csatlakoztam a kampányhoz, mert véleményem szerint a vezetők amellett, hogy nem minden esetben tartják be a szabályokat, egymásra sem figyelnek, ami rendkívül veszélyes. Az általam kipróbált ügyességi feladatok emlékezetesek és hasznosak voltak. Úgy gondolom, hogy hasonló feladatok elvégzését érdemes lenne a motoros jogosítvány megszerzésekor kötelezővé tenni, mert így a motorosok biztonságos környezetben tudnák feltérképezni járművük és a saját képességeik határait.”

A kampányt támogató hírességek közül a legelszántabbak, Terecskei Rita és Pintér Tibor motoros ruhát öltöttek és a Motoros Akadémia pályáján tesztelték, mit tudnak, ha egy kétkerekűn nem a sebességé, hanem az ügyességé a főszerep.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Terecskei Rita is motorra ült - a Szomszédok egykori motoros rendőrének társaságában
[/caption]

„Bár itt nem a gyorsaságon volt a hangsúly, azért izgalmas volt motorozni kicsit. Jócskán lenne mit gyakorolnom, mert nagyon ritkán ülök kétkerekűre, inkább autóval közlekedem. A motoros balesetem óta, amikor agyrázkódást is szenvedtem és berepültem az árokba, a zenekar letiltott a járműről. Azóta csak ilyen alkalmakkor motorozom, bár nagyon jó lenne egy saját darab. Sosem a gyorsaság vonzott, inkább a nagy chopperek tetszenek.” - árulta el Terecskei Rita, akivel ellentétben Pintér Tibor a jó idő beköszöntével szinte mindig motorral közlekedik.
 
„A fővárosi forgalomban képtelenség autóval közlekedni, ezért is vettem egy robogót. Ha beköszönt a jó idő, csak azzal közlekedem, mert máshogy esélyem sincs arra, hogy minden tennivalómat elintézzem. Motorral kilenc-tíz helyre is eljutok, míg ha mindezt autóval kellene megtennem, talán két helyszínre eljutok. Praktikusabb egy motor, de figyelni kell, mert sokan még mindig nem figyelnek a másikra.” - mondta Pintér Tibor, aki már fiatalkora óta a motorok szerelmese, őt a Szomszédok című sorozat motoros rendőrjeként ismerte meg az egész ország.

Az egész napos programot a Motoros Akadémia vezetője, Szabó Attila irányította. Az egykori kiváló motorversenyző elmondta: „Igyekeztünk úgy összeállítani a feladatokat a mai ügyességi versenyhez, hogy közel álljanak a közlekedésben részt vevő, hétköznapokban motorozó emberekhez, így a sebesség helyes megítélésé, fékút megítélése és különböző alacsony sebességgel végrehajtandó ügyességi feladatok szerepeltek a programban. A versenyzők jól szerepeltek, bár most is igazolódott általános tapasztalatunk, hogy hiába jó motoros valaki, sokszor alapvető dolgok hiányoznak. Én mindenkit arra bíztatok, hogy képezze magát, mert az utakon ezekért a hiányosságokért drága árat fizethetünk. Akit érdekelnek képzéseink a www.motorosakademia.hu weboldalon tud tájékozódni. Szeretettel várunk minden érdeklődőt.”

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Pintér Tibor - és a helyszínt biztosító Motoros Akadémia molinója
[/caption]

Az ügyességi gyakorlást és a versenyeket követően további két Autó-Motor olvasó Király Krisztián (Nógrádsikpek) és Pausz Dániel (Budapest) Szabó Attila utasaként, versenytempóban rótta a köröket a Hungaroringen egy bitang erős Suzuki GSXR 1000-esen. Bár mindkét olvasó régóta motorozik, a motorról leszállva felejthetetlen élménnyel térhettek haza. Az Autó-Motor Fair vezető kampány folytatódik, az érdeklődők augusztus 15-éig még regisztrálhatják magukat a www.fairvezeto.hu weboldalon. Érdemes csatlakozni, hiszen a regisztráltak között további élményprogramok és értékes nyeremények találnak gazdára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!