Voks

2017.07.17. 06:35

Vasárnap négy településen tartottak időközi önkormányzati választást

A somogyi Hácson, az abaúji Pusztaradványban, valamint a bács-kiskunsági Kunpeszéren és Orgoványon egyaránt polgármestert, utóbbi helyen önkormányzati képviselőket is választottak.

A független jelöltként induló Csökli Orsolyát, eddigi alpolgármestert választották a somogyi Hács polgármesterévé. A 322 választásra jogosult polgárból 116 ment el szavazni. Csökli Orsolya 109, kihívója, Szép Erzsébet (Magyar Munkáspárt) 5 voksot kapott, két szavazat érvénytelen volt. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a község korábbi vezetője, Molnárné Kubik Zsuzsanna (Fidesz-KDNP) egészségi okok miatt áprilisban lemondott.

A független Rozsnyainé Karaffa Ágnes lett a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pusztaradvány polgármestere. A 155 választásra jogosult közül 134 járult az urnák elé. Az új településvezető 87, a szintén függetlenként induló Horváth Gyula 47 voksot kapott, Balog István (Magyar Munkáspárt) nem kapott szavazatot. Az időközi választást azért írták ki, mert a bíróság az előző polgármestert, a független Tomkó Sándort bűncselekmény elkövetése miatt méltatlannak nyilvánította a tisztség betöltésére, emiatt megbízatása március 22-én megszűnt.

A független Kálózi Sándort választották a Bács-Kiskun megyei Kunpeszér vezetőjévé. A választásra jogosult 596 lakos közül 319-en járultak az urnákhoz, az érvényes voksok száma 317 volt. Ebből 166 szavazatot kapott Kálózi Sándor. A szintén független jelölt, Tabányi Annamária 143, Jurászikné Lakos Mónika Hajnalka 8 szavazatot gyűjtött. Szilágyi András (Magyar Munkáspárt) nem kapott egyetlen voksot sem. Fehér Ferenc (független) visszalépett a választástól. Kunpeszéren azért tartottak időközi választást, mert a második ciklusát töltő polgármester, Németh László a nyugdíjba vonulására hivatkozva április 9-én lemondott.

Az ugyancsak független Gál Szilvia lett Orgovány polgármestere. A választói névjegyzékben szereplő 2718 személyből 1405-en mentek el szavazni, 1384-en voksoltak érvényesen. A polgármesteri tisztségért öten indultak. A független jelöltek közül Gál Szilvia 569, Maszlik István 490, Stégner István 29 szavazatot kapott. A korábbi fideszes polgármester, Lóczi Boglárka ezúttal függetlenként 291, Bencsik Mihály (Magyar Munkáspárt) 5 voksot gyűjtött. A településen új képviselő-testületet is választottak. A hat helyre huszonöten pályáztak. Orgoványon azért kellett időközi választást tartani, mert a képviselő-testület március 29-én feloszlatta magát.

 

Címkék#voksolás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!