Álomország

2017.07.26. 20:30

Új sorozatot készít a Simpson család alkotója

Matt Groening az új, középkori fantáziavilágban játszódó animációs sorozatot a Netflix online műsorszolgáltatónak készíti – számolt be róla szerdán a BBC News.

A Disenchantment (Kijózanodás) című vidám fantáziasorozat a düledező középkori Dreamland (Álomország) királyságban játszódik, és Groening szerint „életről, halálról, szerelemről és szexről” szól majd.

„Matt kitűnő munkája világszerte generációkat szólított meg. Nagyon örülünk, hogy együtt dolgozhatunk vele a Disenchantment című animációs sorozaton” – mondta Cindy Holland, a Netflix elnökhelyettese. Hozzátette: a sorozat magán viseli majd Groening jellegzetes animációs stílusát, amelyet a netes műsorszolgáltató animációs filmek iránt rajongó közönsége is nagyra fog értékelni.

A jövőre jelentkező sorozat főszereplői között lesz a fiatal alkoholista hercegnő, Bean, harcias manótársa, Elfo és démona, Luci. Groening szerint a széria „azt is bemutatja, hogyan lehet még nevetni egy olyan világban, ami tele van szenvedéssel és idiótákkal, annak ellenére, amit az idősek, varázslók és más rémségek mondanak”. A szériából egyszerre mindig tíz epizód fog megjelenni. A sorozat elkészítésében Groening vezető producerként is részt vesz.

A Simpson családból már több mint 600 epizód készült, először 1989 decemberében jelent meg a képernyőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!