Ország-világ

2020.12.14. 16:30

Hiába könyörögtek! Kétéves kislányuk miatt szállították le a gépről a magyar házaspárt (videó)

Leszállítottak az amerikai United Airlines egyik gépéről egy magyar családot, amiért kétéves kislányuk nem volt hajlandó maszkot viselni. Az esetről az anyuka, Orbán Eliz videót is készített, amelyet megosztott a közösségi médiában, azóta közel ötmillióan tekintették meg.

Forrás: Shutterstock

A felvételen jól látható, hogy a szülők mindent próbáltak megtenni, hogy kislányuk felvegye a maszkot, azonban az ijedt gyerek megmakacsolta magát. A légi utaskísérők azonban hajthatatlanok maradtak, megkérték a családot, hogy hagyják el a gépet – írja a Magyar Nemzet.

Az esetről Orbán Eliz a Fox News televíziónak is nyilatkozott. Az interjúban elmondta, a személyzet már a kezdetektől gorombán bánt velük, már köszönés helyett azzal indítottak, hogy a gyermek kora felől kérdezősködtek. Miután kiderült, hogy két évnél idősebb, közölték, hogy kötelező maszkot viselnie. Mivel a kislánynak nem volt saját maszkja, biztosítottak egyet, majd szokatlan módon újra és újra ellenőrizték, hogy viseli-e.

Az anyuka az élmény traumatikusnak, megalázónak nevezte.

Felidézte, hogy már a járvány során is többször repültek, mert a nagyszülők az ország másik végében laknak, és csak így láthatják unokájukat, eddig azonban sosem volt efféle problémájuk. Beszélt arról is, hogy férjével együtt mindketten bevándorlók, Európából származnak, áldásnak érezték, hogy megélhetik az amerikai álmot, a szabad Amerikában. Ehhez képest az elmúlt év nagyon ijesztő volt számukra.

Az esetre közleményben reagált az United Airlines is. Ebben azzal védekeztek, hogy számukra a dolgozóik és az utasaik egészségének védelme a legfontosabb, ezért vezették be az amerikai járványügyi hivatal, valamint orvosszakértői tanácsai alapján szabályaikat, melyeket a többi nagy légi társaság is alkalmaz. Közölték, hogy mindazonáltal a történteket vizsgálják, felvették a kapcsolatot a családdal.

Ugyanakkor mint az édesanya az interjúban emlékeztetett rá, az ő ügye is valószínűleg azért kaphatott nagy figyelmet, mert ugyanazon a reggelen, ugyanarról a repülőtérről egy másik anyuka is utazott kétéves gyermekével, minden gond nélkül. Ennek a nőnek több millió követője van a közösségi médiában, és a figyelmébe ajánlották a vele történteket. Úgy tűnik tehát, hogy a szigorú szabályozást a légi társaság nem alkalmazza egyformán mindenkire.

A műsorvezető pedig hozzátette: „minden szülő tudja, hogy a kétévesek bizony azt csinálják, amit ők akarnak”.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!