Ország-világ

2021.02.10. 08:15

Brutális gyilkosság áldozata lett egy külföldön dolgozó magyar nő

Egy szakadt melegítőben, iratok nélkül találták meg egy bejárónőként dolgozó magyar nő holttestét a németországi Kaiserslauternben. Egyelőre a helyi rendőrség is tanácstalan, gőzerővel keresik Diána gyilkosát.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Vérfagyasztó rejtély övezi egy magyar bejárónő halálát: gyilkosság áldozata lett, holttestét egy szűk utcában találták meg.

Még 2020. december 4-én veszett nyoma a 48 éves B. Diánának, aki eltűntként szerepelt a magyar rendőrség hivatalos honlapján is.

Az ózdi asszony munka reményében utazott tavaly Németországba, egy ideig Münchenben, majd Stuttgartban próbálkozott, végül Kaiserslauternben talált munkát – a helyi sajtó szerint egy amerikai családnál helyezkedett el mint bejárónő.

Magyarországon is eltűntként keresték december óta

Tavaly december 14-én egy nő holttestére bukkantak Kaiserslautern Staubörnchenstraße nevű utcájában. Sokág nem lehetett tudni, hogy a gyilkosság áldozata egy magyar bejárónő, mivel nem voltak nála iratok, a rendőrség a kabátja és a tetoválása alapján kérte a lakosság segítségét a be­azonosításához. Mostanra kiderült: B. Diána az áldozat. A sajtó tudni véli, hogy az ügyben karácsony előtt letartóztattak valakit, a férfi azonban tagad, és a rendőrség azóta is keresi a tettest, vagy éppen a férfi tettestársait – írja a Bors.

Ebben a szűk utcácskában bukkantak a meggyilkolt nőre

Az asszony ismerőseit sokkolták a történtek

„Dia nagyon kedves nő volt, tisztességgel dolgozott, Németországba is azért ment ki. Nagyon remélem, hogy hamarosan meglesz az, aki ezt művelte vele, és a családja olyan végtisztességet adhat neki, amit megérdemel” – mondta Diánáról az egyik ismerőse.

Az ügyben gőzerővel folyik a nyomozás, ugyanis rengeteg a kérdőjel.

A nő ugyanis először ápolónőként próbált Münchenben és Stuttgartban elhelyezkedni, azonban egészségügyi okok miatt végül nem tudta betölteni a pozícióit. Továbbállt, ekkor kötött ki a környéken, ahol vélhetően egy amerikai család bejárónőjeként helyezkedett el.

Nem sokkal később titokzatos körülmények között veszett nyoma

„Szegény édesanyja Magyarországon él, és szinte azonnal bejelentette az eltűné­sét. Jó kapcsolatban voltak, Dia pedig min­den jel nélkül szívódott fel. Amikor a holt­testet megtalálták, nem voltak nála ira­tok, így a család egészen januárig re­ménykedett, hogy előkerül. Sajnos január el­ső hetében minden reményük odaveszett” – mondta szomorúan a nő ismerőse.

A rendőrség az asszony kabátja alapján kérte a lakosság segítségét

A rendőrség most lehetséges szemtanúkat keres, ugyanis valószínű, hogy Diánát nem az utcában, hanem a környéken ölték meg, a testet pedig az esti vagy éjszakai órákban egy kukában, bevásárlókocsiban, talicskán vagy zsákba tekerve vonszolták a környékre. A rendőrség még egy külön nyomozócsoportot is felállított, hogy az ügy végére járhassanak:

„Kérünk bárkit, aki ebben az időszakban a környéken járt, jelezze, ha gyanús alakokat észlelt, vagy bármi olyat látott, aminek köze lehet a gyilkossághoz vagy a holttest szállításához” – szól a helyi rendőrség felhívása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!