olasz ötlet alapján

2017.12.08. 06:33

Már jelentkezhetnek a zenészek a jövő tavaszi Szeged Rocksra

Több száz vagy akár ezer dobos, basszusgitáros, gitáros, énekes jelentkezését várják a szervezők a jövő tavaszi Szeged Rocksra, melyen az összesereglett muzsikusok négy dalt adnak elő – tájékoztatott Gajda Ferenc főszervező.

A közös zenélésre a kisgyerekektől az ősz veteránokig mindenkit várnak, a képzett zenészek mellett olyanokat is, akik máskor csak otthon, a négy fal között saját kedvtelésből játszanak.

A jelentkezésnek egyetlen feltétele van, a két világsláger és a két magyar dal megfelelő szintű előadása.

Az április 1-jei rendezvényen elhangzik majd Billy Idol legismertebb, White wedding című 1981-es száma, a brit rockbanda, a Blur Song 2 címet viselő 1997-es dala, a Tankcsapda 2000-es első kislemezéről az Ez az a ház, valamint a szegedi Sun Citytől a Nem izgat.

A zenészek az esemény honlapján január 31-ig online jelentkezhetnek, egy egyszerű videofelvétel beküldésével, a szervezők ezek alapján választják ki a résztvevőket.

Az olasz ötlet (amelyet videón is megmutatunk) alapján szervezett különleges esemény célja az élő zene és a rock népszerűsítése.

Magyarország legnagyobb zenei flashmobjának időpontjául azért április 1-jét választották, mert ez a nap a közelmúltban elhunyt szegedi zenész, Szurdi Zsolt születésének évfordulója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!