Weinstein-ügy

2017.10.31. 08:37

Örökre kizárták Harvey Weinsteint az Amerikai Producerek Céhéből

A PGA hétfőn bejelentette, hogy Harvey Weinstein ugyan lemondott tagságáról, de a céh úgy döntött, hogy örökre kizárja soraiból. Hangsúlyozták, hogy ilyen jellegű lépésre még soha nem kényszerültek.

A PGA október közepén kezdeményezte az amerikai filmmogul tagságának törlését, rögtön az után, hogy az amerikai filmakadémia kizárta soraiból a 65 éves producert.

A több mint ötezer taggal rendelkező PGA már akkor úgy döntött, hogy szexuális erőszak elleni munkacsoportot hoz létre, mely a „rendszerszintű és gyakori problémát” kutatja és megoldásokat dolgoz ki, mert „azonnali akcióra van szükség az egész iparág részéről”.

A céh 2013-ban a Weinstein fivéreket, Harvey-t és Bobot tüntette ki legnagyobb elismerésével, a Milestone-díjjal, amelyet azoknak ítélnek oda, akik munkájukkal történelmi jelentőségűt alkottak. A díjat – mások mellett – Walt Disney, Steven Spielberg és James Cameron vihette haza.

A The New York Times és a The New Yorker október eleji tényfeltáró riportjai nyomán az elmúlt hetekben nők tucatjai, köztük olyan hollywoodi sztárok, mint Angelina Jolie vagy Gwyneth Paltrow, valamint európai színésznők is arról számoltak be a nyilvánosság előtt, hogy Harvey Weinstein szexuálisan zaklatta őket, több nő nemi erőszakkal is megvádolta a befolyásos hollywoodi producert. Az egyikük Rose McGowan színésznő.

A New York állam és New York rendőrsége, valamint a londoni rendőrség is vizsgálatot indított a felmerült vádak alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!