Közélet

2008.11.30. 14:44

Csorba Ottó: Gyenesei nem vette észre, hogy lejárt a kiskirályok ideje

Gyenesei István úgy tűnik, nem vette észre, hogy tizennyolc éve lejárt a vidéki kiskirályok ideje, és nem hallgattathatja el az igazságot bármily kényelmetlen is az számára.

Csorba Ottó, Fidesz frakcióvezető

Nem cáfolta és nem is cáfolhatja, hogy a fiát alkalmazó kastélyhoz vezető aszfaltút megépítésében meglepő aktivitással ügyködött. A Somogy Megyei Bíróság néhány napja ugyanis megállapította, hogy a Gyenesei István fia által fémjelzett kastélyvállalkozáshoz vezető út építésénél meg nem történt munkáért számlázott a kivitelező. Gyenesei István, aki akkor a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, és a Dél-Dunántúli Regionális Tanács társelnöke volt, azóta kétségbeesetten próbálkozik az igazság elfedésével.

A bíróság szakértői vélemények alapján azonban mára egyértelműen igazat adott a Somogy Megyei Önkormányzatnak abban, hogy az út építésénél több mint tizennégymillió forintnyi pótmunkát soha nem végeztek el. A területfejlesztési tanács által adott támogatást tehát nem arra költötték, amire azt a tanács odaítélte. Az önkormányzati miniszter most hasztalan igyekszik azon, hogy ezeket a tényeket elfedje, elferdítse, a Somogy megyei embereket és országot is megtévessze.

Továbbra sem Somogyért, hanem rokonaiért és üzletfeleiért tesz-vesz. Gyenesei István mindezek után átnevezhetné szervezetét, a Somogyért Egyesület, a saját képére formált Rokonaiért és Üzletfeleiért Egyesületnek, magát pedig ennek élére örökös elnöknek neveztethetné ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!