Kiváló minősítéseket kaptak a Gyenesei Pálinkárium párlatai az idei Brillante Hungarian Spirits Award nemzetközi megmérettetésen, ahol 149 pálinkakészítő 838 mintáját minősítették.
Arany és ezüst minősítéssel tért haza a Szegeden rendezett IV. Nemzetközi Pálinka és Párlat Versenyről Korányi János. Somogyból egyedüliként aratott sikert a kaposmérői magánfőző, őszibarack pálinkája kiérdemelte a kategóriagyőztes címet.
Megkezdődött a pálinkafőzés szezonja. Továbbra is a barackpálinka a legkeresettebb, az előrejelzések szerint a bőséges termés miatt ebből készítik a legtöbb párlatot.
Somogyban van a legeredményesebb magánfőző, az ország legjobb erdei gyümölcs párlata és aranyérmes bodza pálinkája. Ötödik alkalommal rendezték meg a hagyományos Palóc Pálinkaversenyt, amelyen Gyenesei István, Galántai János és Szabó Krisztián is komoly e
Lezajlott a Balaton első, formabontó párlat és pálinka versenye Zamárdiban. A női bírálók határozottan, választékosan és profin értékeltek, így nem kérdés, hogy a kétkedések ellenére igazi siker lett a Balaton Open, amin csakis hölgyek értékelték a férfia