Csúcstechnikától nagymamatelefonig

2019.02.28. 10:06

Nagyot mentek a Nokia okostelefonjai az MWC-n

Érdekes újdonságokat, széles árpalettán tett az asztalra a HMD Global Barcelonában.

Ahogy ez a név hagyományaihoz illik, mindegyik a saját műfajában a kifizethető kategóriába került: a 12 ezer forintos butafontól egészen a tíz forint híján 230 ezres ötkamerás csodáig.

Több új Androidos okostelefont jelentettek be, beleértve a Nokia 9 PureView-t, ami a világ első ötkamerás rendszerét nyújtja.

Képalkotási innováció a fényképezés szerelmeseinek

A világ első ötkamerás rendszerével ellátott Nokia 9 PureView-t Zeiss optikával szerelték.

Minden egyes 9 PureView-val készített fotó HDR, öt kamera dolgozik együtt azért, hogy a fotók kiemelkedő dinamikatartománnyal és mélységélességgel váljanak egy 12 MP-es fényképpé.

A profibb felhasználókra gondolva a készülék lehetővé teszi a veszteség- és tömörítésmentes RAW „DNG” formátumban történő mentést, a képeket pedig akár azonnal, a telefonon is szerkeszthetik a felhasználók az Adobe Lightroom együttműködésnek köszönhetően.

Csupa üveg és apró szenzorsziget

Az áprilistól hazánkban is elérhető Nokia 4.2 formatervezett üveg-dizájnja és az apró szenzorszigetes kijelzője mutatós külsőt kölcsönöz a telefonnak, de a készülék vékonysága ellenére helyet kapott benne a dupla hátoldali kamera, az AI újítások és a legújabb Qualcomm Snapdragon chipset, amely a legfrissebb Android 9 Pie rendszert hajtja meg.

Az elsőként megjelenő Google Asszisztens gombbal, ha a felhasználónak segítségre van szüksége, legyen az útvonallal kapcsolatos kérdés, telefonhívás, zenehallgatás, vagy kérdéseire szeretne válaszokat kapni, mostantól elég egyszerűen megnyomni ezt a gombot, és az Asszisztens máris rendelkezésre áll.

Ha a felhasználó kétszer nyomja meg a dedikált gombot, akkor a Google Asszisztens áttekintő felületére jut, melyben intelligens javaslatokkal és személyre szabott információkkal segíti a használatot, beleértve az útvonal információkat, a kifizetésre váró számlákat és bármi mást, ami szerepel a naptárban annak érdekében, hogy soha többé ne maradjon ki egy megbeszélés sem.

A hosszan nyomott gomb eredményeképp a walkie-talkie üzemmód aktiválódik, itt a hosszabb kérdések tehetők fel. Ebben az üzemmódban a Google Asszisztens folyamatosan figyel, míg a felhasználó lenyomva tartja a gombot.

Kategóriájában nagynak számít

A Magyarországon májustól kapható Nokia 3.2 készülék egyesíti a kategóriájában legnagyobb, 6,26 hüvelykes HD+ kijelzőt a kétnapos akkumulátor üzemidővel, amelyen a legújabb Android 9 Pie fut.

Qualcomm Snapdragon 429 mobilplatformmal, 3/32 GB memóriakonfigurációval teljesíti a feladatokat. Ez az első olyan Nokia okostelefon, ami értesítési jelzőfénnyel is rendelkezik, így minden felhasználó előre tudja majd, mikor kell feloldania a telefont és ellenőrizni a bejövő értesítéseket.

Természetesen ezzel a telefonnal is elérhetők a Google Asszisztens előbb említett szolgáltatásai.

Nokia 1 Plus, az olcsóság

Már hosszabban írtunk az egyik első Android (Go verzióban) napokban piacra kerülő okostelefonról.

Nokia 210, a feature phone

Vagy másképpen: a boltokban szintén most landoló, közel 13 ezer forintos butafon. Mint beszámoltunk róla a Nokia 210-es, ennél egyszerűbbet nehéz elgondolni.

Azoknak ajánlott, akik a telefonnal leginkább telefonálni akarnak.

Borítókép: Pexels

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!