Legyélteis!

2019.03.24. 06:00

A nagyi a netre megy

Nyugdíjasok igényeire szabott digitális oktatás középiskolásoktól az iskolai közösségi szolgálat keretében.

Forrás: Shutterstock

Az új MOST generációs elemmel bővült a Magyar Telekom Legyélteis! elnevezésű, digitális edukációs programjait összefogó kezdeményezése, amely öt budapesti iskolában indul el márciusban.

A kezdeményezés célja kettős: egyrészt segíteni az idősebb generációt a digitális világban való eligazodásban, másrészt

a középiskolások közösségi szolgálatára érdekes és hasznos feladatot kínálni.

Most Generációnak nevezik mindazokat, akiket nem a koruk határoz meg, hanem az, hogy a digitális világra lehetőségként tekintenek, és a digitális eszközöket okosan használva a saját boldogulásukra, fejlődésükre fordítják azokat.

A kezdeményezésben középiskolások tanítanak internetezni 60 év felettieket

Azaz a fiatalok mindennapokat megkönnyítő digitális ismereteket adnak át és hasznos technológiai megoldásokat mutatnak az idősebbeknek.

Mindebből nemcsak a szépkorúak profitálnak.

Az együtt töltött idő által a diákok érzékenyebbé válnak mások problémáira és olyan készségeket sajátíthatnak el, amelyek komoly értékkel bírhatnak a munkaerőpiacon. A közös munkával fejlődik a problémamegoldó képességük, a kreativitásuk, de a kritikus gondolkodást is támogatja a tanítás, amelynek óráit az iskolai közösségi szolgálat keretében jóvá is írják a gyerekeknek.

A programot támogatja egy kihívásokban gazdag, többfordulós játék, mely során digitális feladatokat kell megoldania a fiatalok és idősebbek alkotta vegyes csapatoknak, miközben a nyugdíjasok egy-egy online képességet is elsajátíthatnak a különböző fordulók során. A csapatok április 28-áig regisztrálhatnak ezen az oldalon.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!