Digitális tájékozódás

2019.03.16. 15:00

Huszadik alkalommal rendeznek Internet Fiestát a könyvtárakban

Az országos rendezvénysorozatnak a könyvtárak adnak otthont március 21. és 28. között: a cél, hogy az internet felhasználásának lehetőségeivel, mindennapi használatával ismertessék meg az érdeklődőket.

Forrás: Shutterstock

Az Internet Fiesta programjainak célja a digitális írástudás terjesztése és az internet felhasználási lehetőségeinek minél szélesebb körű bemutatása – olvasható a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár keddi közleményében.

Összegzésük szerint az Informatikai és Könyvtári Szövetség felhívására

idén közel 200 könyvtár csatlakozott az eseményhez több mint 300 programmal.

A programokról korosztályok, helyszínek és témák szerint részletesen a http://fiesta.kjmk.hu oldalon lehet tájékozódni.

Az Internet Fiesta programjait a szervezők a Közösségi kommunikáció, az Eszköz-ember kommunikáció, a Dolgok Internete, a Tudásmegosztó kommunikáció és a Könyvtárak felfedezése okoseszközökkel című témakörök szerint csoportosították.

Az esemény honlapján szereplő programok szerint az előadásokon egyebek mellett

szó lesz a biztonságos internethasználatról, a közösségi oldalak veszélyeiről, a virtuális gyűjteményekről, a netikettről, az Insta-világról és az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatos weboldalakról is.

Emellett országszerte szerveznek játékos vetélkedőket és kiállításokat is a téma kapcsán.

A eseménysorozat egy konferenciával ér véget, melynek a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi könyvtára ad otthont március 28-án.

Az Internet Fiestát 2000 óta tartják meg minden évben a rendezvényhez csatlakozó könyvtárakban azzal a céllal, hogy minél több emberrel ismertessék meg az internet világát és elősegítsék a digitális írástudás elterjedését. Az elmúlt tizenkilenc évben országszerte több száz könyvtár vett részt a programsorozatban.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!