A tajvani szörnykergető

2019.04.02. 06:00

Egy idős fengsuj mester lett a Pokémon bajnoka (videó)

A hetvenes tajvani úr biciklivel vadássza a szörnyecskéket – roppant sikeresen.

Hszinpej, 2019. március 30. 2019. március 30-án közreadott képen Csen Szan-jüan tajvani fengsuj mester mutatja a kerékpárjára szerelt 22 mobiltelefont Hszinpejben március 28-án. Csen a 2016-os megjelenése óta fanatikusan játszik a Pokémon Go nevû videojátékkal, amelynek lényege a "vadon élõ" szörnyecskék összegyûjtése valóságos földrajzi helyeken, az úgynevezett kiterjesztett valóság segítségével. A 70 éves férfinak az unokája mutatta meg a játékot, amelynek azonnal a rabjává vált. A "Pokémon bácsinak" is nevezett Csen igazi híresség lett, a tajvani ASUS TeK Computer õt kérte fel az egyik legújabb mobiltelefonjuk szóvivõjének.

Fotó: MTI/EPA/David Chang

Képeiken és a videón Csen Szan-jüan fengsuj mester látható, aki a kerékpárjára szerelt huszonkét mobiltelefonnal játszik Hszinpejben.

Fotó: MTI/EPA/David Chang

Csen az AR-játék 2016-os megjelenése óta megszállottan űzi ezt a hobbit. A Pokémon Go nevű videójáték célja a ”vadon tenyésző” szörnyecskék összegyűjtése látszólag valóságos földrajzi helyeken.

A kiterjesztett valóság technológia segítségével játszható kalandjátékot a hetvenéves férfinak az unokája mutatta meg: a fengsuj mester azonnal rabjává vált a mókának. Azóta csinos összeget, a BBC szerint havi mintegy 1300 dollárt költ a hobbijára.

A „Pokémon bácsinak” is nevezett Csen igazi híresség lett

Hordozható akkumulátort használ, hogy késő éjszakáig Tajpejben, a fővárosban kergethesse a Pokémont.

Az elkötelezett játékosok már régen tudtak róla, mert a fotóját valaki közzétette a Redditen: ő viszont csak akkor értesült népszerűségéről, amikor a tajvani EXP.GG hírcsatorna megtalálta kérdéseivel. Akkoriban még csak kilenc telefonon játszott.

A mester azt állítja, a játék sokat segített neki az Alzheimer-kórral való küzdelmében.

Olyan sikerrel űzi a szörnyvadászatot, hogy a tajvani ASUS TeK Computer őt kérte fel az egyik legújabb mobiltelefonjuk szóvivőjének.

Borítóképen: MTI/EPA/David Chang

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!