Viszi a hangot

2019.08.31. 18:00

Nem elírás: jön az ujjfülhallgató (videó)

Az ORII ujjhangszóró egy speciális pecsétgyűrűszerű csonthangszóró és mikrofon, amely a hang rezgését az ujjcsontba, majd onnan a fülbe vezeti.

A világelső készüléket közösségi finanszírozással indult startup cég fejlesztette ki. Egyes szakértők szerint megjelenése talán az érintő képernyőhöz lesz fogható. Az eszközt az M2 Petőfi TV KiberMa című műsorában is bemutatták – írja a hirado.hu.

Az ORII segítségével a képernyő nyomkodását felválthatja a hangvezérlés.

A mobiltelefonon beszélgethetünk anélkül, hogy egész nap fülhallgató lenne a fülünkben vagy bluetooth fülhallgatót használnánk. Egyszerűen a külső fülcsontra vagy az állkapocsra nyomjuk az ujjunkat, és már él is a kapcsolat a mobilunkkal.

Az ORII lényege a hangerőben rejlik

Az ötlet lényege, hogy a mutatóujj pont a megfelelő hosszúságú, és egyben tökéletes hangátviteli közeg ehhez a feladathoz. Olyannyira, hogy nem csak a beszédhangot, de a zenét is jó minőségben szállítja a fülbe.

A duális mikrofonnak és ennek a fülbedugásos technikának köszönhetően az ORII megfelelően működik zajos környezetben is. Például egy koncerten vagy a metróban lehet vele beszélgetni anélkül, hogy kiabálnunk kellene.

Csöndes értekezleten szintén kellően diszkrét megoldást nyújt.

Borítókép: ORII

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!