Bombahír

2019.11.20. 06:00

Mégis jön Európába az egyik legizgalmasabb mobil (videó)

Természetesen a Motorola új csodájáról van szó, amelyik akár hasznos megoldássá emelheti az év mániáját, a hajtogatható okostelefont.

Forrás: Shutterstock

Mint ebben a cikkben a minap bemutattuk, óriási dobásnak tűnik az új Motorola Razr. Azért, mert egyszerűen használható, s mint a réges-régi flip mobil elődje, igen kis helyen elfér – hála a hajtogatásnak.

Ha akarom kicsi és lazán elfér a zsebben, ha akarom, vízszintesen kinyitva, jó nagy a kijelzője, miként az ma elvárható.

Mégis lesz Európában

Eddig azonban csak az amerikai piacról volt szó, s most a LetsGoDigital kiszivárogtatta, hogy január 24-én megérkezik Svédországba. Tehát eljut az öreg kontinensre, s így akár hazánkba is – talán nem csak szürke importtal.

A hírek szerint azonban míg átkel az óceánon, az utazás alatt az ára felmegy: a kagylószerűen összecsukható mobil állítólag 17.920 korona, azaz mintegy 1680 dollár lesz, szemben az amerikai 1500 dollárral. Igaz, még mindig olcsóbb, mint a Samsung és a Huawei hajtogatható készüléke.

Miért nem a legeslegutolsó hardver van benne?

Sokan felvetik, hogy a drága hajtogatási technológiából adódó árnövekedés ellensúlyozására a motorháztető alatt olyan megoldások lapulnak, amiket a jobb középkategóriás okostelefonok tudnak. Csak éppen sokkal olcsóbban. Mondjuk az OPPO Reno A-t mintegy 330 dollárért vesztegetik, holott abban ugyanolyan Snapdragon 710-es SoC van… És miért állt meg a gyártó az Android 9.0-nél, holott érkezhetne eleve 10-essel is...

Ettől még, aki ekkorára tudja nyitni a pénztárcáját, annak nyerő lesz a Razr, mert kisebb, mint a versenytársak készüléke, s a hajtogatása megbízható megoldásnak ígérkezik.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!