jó tudni

2019.12.08. 18:59

Letiltott engedélyek mellett is begyűjti a helyadatokat az iPhone 11 Pro

Ha minden létező engedély ki van kapcsolva, akkor is gyűjti a helyadatokat az Apple mobil.

Forrás: Shutterstock

A KrebsOnSecurity nemrég arra jött rá, hogy hiába tiltja le az iPhone 11 Pro okostelefon beállításaiban a helyszolgáltatások létező összes engedélyét minden egyes apphoz és szolgáltatáshoz, a készülék akkor is gyűjti a helyadatokat – írja az Origo.

Egy rejtett szolgáltatás van ugyanis a háttérben, amit egyszerűen nem lehet kikapcsolni, hiába hangoztatta az Apple azt, hogy az irányítás a mi kezünkben van. Ami azt illeti, az Apple egyik embere el is mondta Brian Krebsnek, hogy ez az adatgyűjtés egy várt viselkedés az iOS és az iPhone részéről, vannak ugyanis olyan rendszerszolgáltatások, amelyek gyűjtik a helyadatok, és ezek beállításai nem jelennek meg sehol.

Elvileg a régebbi modelleken nem reprodukálható a jelenség, vagyis valamilyen hardver is közbeszólhat. Az iPhone 11 Pro pedig amint adatkapcsolathoz jut, egyből lejelenti az addig begyűjtött helyadatokat. Sokan aggódnak, hogy vajon milyen rejtett dolgok vannak még, amiről nem szólt az Apple.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!