Lehetetlen küldetés?

2020.01.11. 14:31

Tiltaná a 21 év alattiak mobilozását egy amerikai szenátor

A törvényjavaslat elfogadása esetén 1000 dollár bírság és börtönbüntetés várna a 21 év alatti mobilozókra.

Forrás: Shutterstock

John Rodgers vermonti demokrata szenátor törvényjavaslatot nyújt be a jogalkotóhoz, amely betiltaná a mobiltelefonok használatát mindenki számára, aki még nem töltötte be a törvényes alkoholfogyasztási életkort – hívja fel a figyelmet a mandiner.hu cikke.

„A fiatalok mobiltelefon-használatának veszélyes és életveszélyes következményeit nézve egyértelmű, hogy a 21 év alattiak nem elég érettek ahhoz, hogy biztonságosan használják az eszközöket” – fogalmaz a törvényjavaslat.

Indokolt lenne a törvény bevezetése

„Az internetet és a közösségi médiát, amelyekhez elsősorban mobiltelefonokon lehet hozzáférni, terroristák, fasiszták és más szélsőségesek radikalizálására és toborzására használják” – fogalmaz a Times Argus.

A törvényjavaslat szerint a tilalom azért is indokolt lenne, mivel a „közgyűlés arra a következtetésre jutott, hogy a 21 év alattiak nem elég érettek lőfegyverek birtoklására, cigarettázásra vagy alkoholfogyasztásra sem” – mondta a WPTZ.

Maga sem szavazná meg

Rodgers azonban kiemelte, hogy pusztán megpróbál rámutatni a mobiltelefon használatának veszélyeire, és ő maga sem számít arra, hogy elfogadják a javaslatot.

„Nincsenek illúzióim, hogy ez át fog menni”– mondta a Times Argusnak. „Valószínűleg én sem szavaznám meg.”

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!