Nem esett messze a fájától

2020.03.18. 17:38

Hogyan árulhatnak 700 ezer forintos hajtogatható mobilt 150 ezerért?

Csinos, fehérneműbe öltözött hölgyek kezéből. Fény derült a mesebeli áron kapható Escobar Fold 2 okostelefon titkára.

Forrás: Escobar Inc

Mint hírt adtunk róla, ha máshonnét nem, a Netflix kiváló sorozatából ismert drogbáró, Pablo Escobar testvére céget alapított és egy, a Samsung Foldra tökéletesen hajazó csodamobilt töredék áron kezdett árusítani.

Csak, míg a Samsung Galaxy Foldot mintegy 2000 dollárért mérik (nálunk 695 ezer 990 forinton dobbantott), az Escobar Inc. által piacra dobott Escobar Fold háttértárolójának méretétől függően csak 349, illetve 499 dollárba (100-150 ezer Ft) kerül.

Roberto Escobar cseppet sem titkolja, hogy a fehérneműs hölgyekkel reklámozott telefonjaival a Samsung termékét akarja porrá zúzni, sőt, mindezt a cég visszafogott stílusában a készülék hirdetésein is bemutatja.

Marques Brownlee, a menő youtuber (10,6 millió követő) nemrég azonban közzétett egy leleplező videót, ami világosan megmutatja, mi is van tulajdonképpen az Escobar Fold telefon mögött.

Pontosabban alatt.

Brownlee ugyanis beszerzett egyet a hírneves telefonból (érdemes az alábbi videóban a 4:54 perchez ugrani), aminek neki is esett egy éles késsel (6:51 perc) – mire kiderült, hogy a mobilt egyszerűen felmatricázták Escobar cimkékkel, s alatta egy Samsung lapul.

Ettől persze akár még jó vétel is lehetne a mobil, de kiderült, a drogvállalat okostelefonja mások által leselejtezett alkatrészeket tartalmaz, s így aztán meglehetősen bizonytalan, hogy a készülék miként működik.

Ráadásul a megrendelt hamisítványhoz is csak kevesen jutottak hozzá, sokan csak átutalták a 399 dolláros vételárat, de nem kaptak semmit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!