Meglepő és barátságos

2020.03.02. 17:53

Padlóra ment a Huawei az új P40 Lite okostelefon árával

A mostanában látott, egekbe menő Huawei árak után üdítően hat a vadonatúj P40 Lite – a videojátékok, a közösségi média és a fotózás kedvelői jól járnak vele.

Forrás: Shutterstock

A P40-széria első tagja notch nélküli kialakítással, innovatív elrendezésű négykamerás rendszerrel, nagyteljesítményű akkumulátorral és a Kirin 810 chipkészlettel érkezik. A készülék több, kifejezetten a közösségi média-szereplést támogató funkciót vonultat fel, nyilván elsősorban a fiatalokra kacsintva.

Kamera minden mennyiségben, ahogy ma dukál

Négy hátlapi kamerával szerelte fel a gyártó, melyek újszerű, mátrixos elrendezésben kaptak helyet a készüléktestben. A 48 MP-es főkamera a Huawei legújabb multi-frame composition technológiáját használja, amely több, gyors egymásutánban készített kép összesítésével dolgozik. A 8 MP-es ultraszéles látószögű kamera 120 fokos látószöget biztosít: tájak, épületek vagy csoportok fényképezésére alkalmas. A makró lencse 4 cm-es távolságból tud tárgyakra fókuszálni, a készülék Bokeh-lencséje pedig a mesterséges intelligenciával együttműködve segíti a fényképezést.

A négykamerás rendszer Szuper Éjszakai módjával úgy lehet az éj leple alatt is fotózni, hogy közben állványt sem szükséges használnia a felhasználónak. A készülék AI Videoszerkesztője a közösségi médiába szánt tartalmak készítésekor áll a készülék tulajdonosának rendelkezésére: segítségével kedvükre állíthatnak be háttérzenét és vághatnak meg felvételeket.

Mindemellett a Huawei negyedik generációs, SoC-ben elhelyezett képfeldolgozó processzora (ISP) a szoftverrel összhangban dolgozik többek között a zajcsökkentésen és a túlexponálás korrekcióján.

A készülék előlapi kamerája a Szuper Éjszakai Szelfie 2.0 módnak köszönhetően akár gyenge fényviszonyok között is sikeres önportrét készít. A fejlett AI-algoritmusok használatával a kamera optimalizálja a fénykép tárgyát és hátterét is.

Erős akksi és új processzor a hosszabb üzemidőért

Az okostelefon „agya” a Kirin 810 7nm –es chipkészlet, amely egy 8nm-es chippel összehasonlítva ötven százalékkal nagyobb tranzisztor-sűrűséggel és húsz százalékkal alacsonyabb energiafogyasztással rendelkezik, így maximális teljesítménye kiemelkedő energiahatékonysággal párosul.

A készüléket nyolcmagos CPU-val és Mali-G52 MP6 GPU-val szerelte fel a gyártó, melyek erős számítási képességeket és grafikai feldolgozást tesznek lehetővé. A Huawei legújabb GPU Turbo technológiája pedig olyan extra funkciókat biztosít, mint a képkocka-szám növelés és az akkumulátor merülésének csökkentése.

A nagysebességű 6GB RAM kihasználja a CPU és GPU teljesítményét. A felhasználók appjaik használata, videoszerkesztés, vagy erőforrás-igényes játékok elindítása esetén is zavartalan élményt élvezhetnek.

A P40 Lite 4200 mAh akkumulátorral érkezik, csatlakoztatható a 40W Huawei SuperCharge töltőhöz, így mindössze harminc perc alatt akár hetven százalékkal növelhető a készülék töltöttségi szintje.

Kiemelkedő képernyő-test arány

A P40 Lite Punch FullView kijelzőjén notch sem zavarja a teljesképernyős-élményt, és az előlapi kamera is a legkevésbé feltűnő helyen, készülék bal felső sarkába vájva kapott helyet. A 6,4 hüvelykes kijelző támogatja a Full HD+ felbontást, látványos 90.6%-os képernyő-test aránnyal.

Az EMUI 10 felhasználói felülettel felszerelt készülék számos okosfunkcióval érkezik. Az új elrendezésnek köszönhetően jobban olvashatók az egyes szövegek, míg az újragondolt Sötét Képernyő módban javul az olvashatóság és a kényelmi érzet is.

A P40 Lite hátlapja lenyűgöző színekben tündököl, melyeket a védőréteg fémje is kiemel. A készülék oldalán helyet kapott ujjlenyomat-olvasó gyorsabb feloldást biztosít.

Ami pedig az árat illeti

A Huawei P40 Lite (6GB RAM + 128 GB tárhellyel) Éjfekete, Sakura Rózsaszín és Smaragdzöld színekben 99 ezer 990 forintos áron, ajándék Band4 pro okoskarkötővel március 9-től 23-ig előrendelhető. A készülék április elejétől valamennyi szolgáltató kínálatában elérhető lesz.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!