Hasznos újdonság

2020.05.13. 06:00

Ezzel a kézírásos jegyzeteket pillanat alatt digitálissá lehet alakítani

Trükkös megoldással bővült a Google Lens szoftver. Ingyen letölthető androidos és iOS telefonokra.

Forrás: Shutterstock

Megkönnyítheti a munkát a Google Lens, amely már arra a mutatványra is képes, hogy kézírásos szöveget egyetlen kattintással „beírjon” a digitális jegyzetekbe. A mobilon elindítva a programot, a kamerával megmutatjuk a másolandó irományt.

Kipróbáltuk, magyarul is egészen jól tud.

A kijelzőn satírozva megjelenő szöveget egyetlen mozdulattal átmásolhatjuk a jegyzetbe, sőt, az „Összes meghallgatása” opció választásával a Lens (pontosabban a mobil) fel is olvassa.

A „Másolás a számítógépre” lehetőséggel a kéziratos jegyzeteket azonnal át lehet tenni mondjuk egy laptopra, ha azon is bejelentkeztünk a Chrome böngészőbe. A Chrome legfrissebb verziójára van szükség, és mindkét eszközön ugyanabba a Google-fiókba kell bejelentkezni.

Sajnos csak szépen megírt szövegeket tud (majdnem) hibátlanul elolvasni – nem ér fel egy patikussal –, de így is sok időt lehet megtakarítani a használatával, ha utólag gyomláljuk ki a félreolvasásait.

Nyelvgyakorlásnak sem utolsó

A Lens segítségével új szavakat és azok kiejtését is lehet tanulni: a szoftver spanyoltól a kínaiig többszáz nyelvre fordít.

Értelmező szótárként se rossz: ha könyvben vagy újságban nem értjük, mondjuk a „gravitációs hullámok” fogalmát, akkor a Google Lens segít. Beépített keresőjével összetett mondatokat vagy szavakat lehet kiválasztani, hogy segítsen.

A Google Lens ingyenesen elérhető iOS-re és Androidra.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!