Hangvezérléssel is megy

2020.05.11. 09:52

Íme, az új Arc – csakis vájtfülűeknek

A gyenge szóvicc a térhatású és moziminőségű hangzást nyújtó Sonos Arc-ot, az új prémium soundbart rejti.

Forrás: Shutterstock

A vezeték nélküli intelligens hifirendszereket gyártó Sonos a minap hozta ki új prémium soundbarját. A Sonos Arc olyan szoftvervezérelt hangtechnikával rendelkezik, amely képes a részletek pontos visszaadására, kiemeli a párbeszédeket, basszusával magával ragadja a hallgatókat, valamint támogatja a Dolby Atmos hangzást.

A többcélú eszköz jól jön az online sorozatok és mozicsatornák, a tévéműsorok nézése során, s olyankor is, ha közvetlenül az internetről streamelünk zenéket, rádióadásokat vagy podcastokat. Az Arc önmagában is 5.0.2-es hangzást nyújt, amelyhez

először felméri környezetét, majd a hátulról érkező hangokat a plafont vagy az oldalsó falakat használva veri vissza a hallgató mögé.

Emellett a Sonostól megszokott módon bővíthető, illetve multiroom-rendszerbe állítható.

Technikai részletek

Egyre több videóstreaming szolgáltatás támogatja a nagy felbontású hangzást, közöttük a Dolby Atmos tartalmakat. A Sonos Arc széles színtéren adja vissza az éles és tiszta hangokat, valamint az impresszív basszust.

Ehhez 11 nagy teljesítményű hangszórót használ, amelyekből 2 felfelé van irányítva a 3D hangzás érdekében.

Arc a tévé alatt

Az Oscar-díjas hangmérnökök segítségével készített eszköz szoftveresen hozzáigazítja aktuális hangprofilját a környezetéhez és az éppen lejátszott tartalomhoz, legyen az sztereó, Dolby Audio 5.1 vagy Dolby Atmos.

A Sonos alkalmazásán keresztül emellett további beállításokra nyílik lehetőség, beleértve a beszédhangok feljavítását vagy az éjjeli hangzást, amely letompítja az akciófilmek hangos robbanásait, és

lehet tévézni akkor is, ha egy családtag már alszik a másik szobában.

A matt fekete és matt fehér színben elérhető soundbar 270 fokban görbülő hangsugárzó rácsot kapott, és nyugodt formatervével, illesztés nélküli burkolatával elegánsan illik a legtöbb szobába. Elhelyezhetjük a tv-készülék alá, vagy külön konzol segítségével a falra rögzíthetjük, majd a tévéhez HDMI eARC vagy ARC csatlakozóval lehet hozzákötni.

A Sonos új generációs S2 szoftverplatformjára épült készüléket vezérelhetjük telefonos alkalmazáson keresztül, egy tv-távirányító vagy Apple AirPlay 2 segítségével, s használhatjuk az itthon hivatalosan még nem elérhető Amazon vagy Google digitális asszisztenseket is. Ára Magyarországon meglehetősem borsos, 319 990 forint lesz.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!