Járvány

2020.05.07. 17:50

Zoom szoftveren szerettek egymásba, eljegyzés lett belőle

A videós társalgásra szorítkozó időszakban felértékelődtek az ismerkedésben olyan hagyományos „megoldások”, mint például az egymásra figyelő beszélgetés.

Forrás: Shutterstock

Ez a történet ugyan nagyon amerikai, de nem „amerikai”.

Múlt szombaton, háromórás online flörtölés után két, a járvány miatt magányos és unatkozó ember egymásra talált – tudósít a rangos MIT Technology Review, amely nemigen szokott bulvárhírekkel foglalkozni.

Igazi karantén-jelenség, hogy a kultikus amerikai televíziós valóságshow online, úgymond Zoom változatában, a Zoom Bachelorette-ben Katia Ameri „eljegyezte” Ronak Ro Trivedi-t. A nézők személyenként legalább 15 dollárt adományoztak a GoFundMe-n keresztül, hogy a műsort nézzék Twitchen – és az ebből származó bevételeket a Feeding America jótékonysági szervezetnek adták.

Olyan őszinte volt, mintha valakivel a való világban ismerkednék meg

– mondta Trivedi-vel való virtuális ismerkedéséről Ameri.

Mint elmondta, eredetileg nem gondolta komolyan ezt az egészet, csak szórakozni akart.

It wasn’t an easy journey, but yes, I have a zoom fiancé people! 🌹🌹🌹🌹🌹 https://t.co/VNTleZvPje

Tekintsünk el a kissé tárgyilagos, ám jogos kérdéstől, hogy vajon Ameri és Trivedi kapcsolata meddig tart majd a show után, s hogy mennyire befolyásolta a sztorit az illetékes marketingigazgatóság kreativitása.

Találkozásuk mégis jelzi, hogy ha kell, a randevúk kultúrája is pillanatok alatt megváltozik. A koronavírus-válság idején szintén így lett: noha a világjárvány a hagyományos ismerkedési formákat és randevúkat gyakorlatilag ellehetetlenítette, minden megy tovább – ha más csatornákon is.

Hinnénk, hogy a járvány friss fejlemény, de az emberek igen gyorsan reagálnak.

Jean Yang, a show egyik megalkotója, mielőtt létrehozta a Zoom Bachelorette-t, már próbálkozott ilyesmivel. A különben adatvédelmi cégnél dolgozó Yang indította el a The Zoom Dating Experiment projektet, amivel ismeretlenek kapcsolódhattak össze online. Véletlenül indult a dolog, de már az első nap végén sokan jelentkeztek, hogy hozza össze őket is másokkal.

És ott az OkZoomer – már az URL is világosan beszél: zoomer love –, amelyet két Yale-es diák alapított. A főiskolai hallgatókat

új barátokkal vagy potenciális partnerekkel összekötő szolgáltatás gyakorlatilag viccként indult.

Eredetileg csupán egy közönséges Google-űrlapot készítettek, amit viszont közzétett egy mémoldal – és a játék (online értelemben) rögvest vírusos lett. Két nap alatt kétezernégyszáz hallgatót vontak be az OkZoomerbe az Egyesült Államok több mint kétszáz főiskolájáról. Természetesen az egész társkeresés a Zoomon zajlik.

Most azon a platformon dolgozunk – írják az okézumerek –, hogy segítsünk az embereknek kapcsolatba lépni olyanokkal, akikkel amúgy talán soha nem találkoznának. Azt akarjuk, hogy mindenkinek legyen esélye új találkozásra! És mindent megteszünk azért, hogy nagyszerű legyen!

Ami a cikk elején említett Amerit illeti, ő nem tudja, mikor találkozhat személyesen Trivedivel. De biztos benne, hogy a kapcsolat működhet.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!