Német árak

2020.07.13. 10:09

Nem vették észre az online vevők az áfacsökkentést

Szinte egyáltalán nem adják tovább vevőiknek a konjunktúracsomag keretében csökkentett áfát a német online kiskereskedelmi üzletek.

Forrás: Shutterstock

Az Idealo összehasonlító portál által a Welt am Sonntag lap számára készített felmérés alapján a legnagyobb forgalmat lebonyolító 100 németországi kiskereskedelmi portál árai július elején átlagosan 0,77 százalékkal csökkentek az előző havihoz képest. A 100 portál közül 78 csökkentette az árait, ezek közül csak 8 portál több mint két százalékkal.

Amennyiben az üzletek teljes egészében továbbadnák vevőiknek a július elejétől 19 százalékról 16 százalékra csökkentett áfát, annak

az árak 2,52 százalékos csökkenésében kellett volna megmutatkoznia.

Az élelmiszer és könyvkereskedelemben a 7 százalékról 5 százalékra csökkentett kedvezményes áfa 1,87 százalékos árcsökkenéssel járna.

A német kormány a vírusjárvány következményeinek ellentételezésére összeállított konjunktúracsomagjában július elejétől az év végéig 19 százalékról 16 százalékra csökkentette az áfát és 7 százalékról 5 százalékra a kedvezményes áfát.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!