Járvány

2020.12.10. 09:58

Most, járvány idején megugrott a PC-monitorok eladása

Erőteljesen bővült a PC-monitorok globális piaca a harmadik negyedévben, amikor továbbra is igen sokan dolgoztak otthonról a koronavírus-járvány miatt.

Forrás: Shutterstock

Az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat honlapjára felkerült összegzés szerint a szeptember végén záródott három hónapban 37 534 000 személyiszámítógép-monitort szállítottak ki a gyártók, ami 15,9 százalékos növekedés a tavalyi azonos időszakhoz képest.

Hasonló nagyságú növekedésre 2012 harmadik negyedéve óta nem volt példa.

A koronavírus-járvány miatt a világ számos országában márciusban elrendelt szigorú korlátozó intézkedések bevezetéséig a szakértők a PC-monitorok piacának minimális növekedését várták az idei évre.

Szakértők most azzal számolnak, hogy a tavalyi 126 millió után idén 135 millió, jövőre pedig 138 millió PC-monitort szállítanak ki a gyártók.

A PC-monitorok kiszállítóinak listáját a Dell Technologies vezeti

a harmadik negyedévben 6 359 000 készülékkel. Ez ugyan 1,9 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál, de így is a legnagyobb piaci részesedéssel rendelkezik, 16,9 százalékkal. Egy évvel korábban a cég piaci részesedése viszont még 20 százalék volt.

A kiszállított monitorok száma alapján

a második a TPV, a harmadik a HP Inc., a negyedik a Lenovo, az ötödik pedig a Samsung.

Az IDC adatai szerint az öt cég közül a Samsung kiszállításai nőttek a legnagyobb mértékben éves összevetésben a harmadik negyedévben. A Samsung 3 370 000 monitort szállított ki, 52,8 százalékkal többet az egy évvel korábbi 2 205 000-rel szemben. A cég piaci részesedése 9 százalékra ugrott a tavalyi harmadik negyedévi 6,8 százalékról.

Az öt cég együttesen 13 449 000 monitort szállított ki a harmadik negyedévben, 28,4 százalékkal többet éves összevetésben, piaci részesedésük eközben 32,3 százalékról 35,8 százalékra emelkedett.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!