Járvány

2021.03.29. 12:30

Járványvilágunk hű tükre, a mikrofonos, LED-es okosmaszk

A játékosoknak billentyűzetet, mikrofont, fejhallgatót, egeret, miegyebet gyártó Razer is alkalmazkodott egyre szürreálisabb hétköznapjainkhoz, s gyártásba vitte az okosmaszkot – úgy tűnik, a cég a Covid hosszabb távú velünk élését tartja valószínűnek.

Forrás: Razer

Mi a csuda az az okosmaszk?

Még januárban indította a tech vállalat a Project Hazel nevű programját, ami lényegét tekintve egy újrafelhasználható N95-ös maszkot jelent – felturbózva egy sor okossággal.

Fotó: Razer

A vízálló és karcolásálló újrahasznosított műanyagból készült maszk részben átlátszó – lehetővé teszi a szájról olvasást. S hogy végre jobban halljuk egymást, beépített mikrofont tartalmaz, amely

a beszédet a hangszóróként működő, tölthető aktív ventilátorokkal erősíti fel.

Persze nem is a Razer lenne, ha nem dobna be valami látványos, színes, a játékosok szívének kedves tech megoldást is: a maszk LED-es RGB világítást kap: a szűrő 16 millió színben tündökölhet majd.

Vagyis a gamerek hamarosan nem csak világítós kütyüket, egereket, monitorokat, billentyűzeteket használhatnak, hanem az amúgy is kissé disztópiás hangulatú hétköznapi látványvilágra is rátehetnek még egy lapáttal.

„A maradjon otthon és játsszon” okosmaszk

az idei CES-en debütált. A Razer vezérigazgatója, Min-Liang Tan azt mondta a Yahoo Finance-nak, hogy a kütyü hamarosan megvásárolható lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!