Két hét múlva bemutató

2021.03.08. 17:41

Hatalmas ígéretet tett a OnePlus a kamerájára

Együttműködést jelentett be a OnePlus és a Hasselblad, hogy közösen fejleszti a csúcskategóriás okostelefonok kameráit a következő OnePlus készülékek esetében.

Forrás: Shutterstock

A OnePlus és a 80 éve minőségi fényképezőgépeket gyártó vállalat már a közelgő OnePlus 9 széria kapcsán is megkezdte a közös munkát a Hasselblad Camera for Mobile rendszer kifejlesztésével.

A OnePlus csúcsminőségű hardverét és képfeldolgozási képességeit kombináljuk a Hasselblad kivételes tapasztalatával, ennek eredményeként a OnePlus 9 széria jelentős lépést jelent majd a mobilfotózásban. – mondta el Pete Lau, a OnePlus alapítója és ügyvezető igazgatója.

A Hasselblad a magas minőségű fényképezőgépek fejlesztéseinek egyik mozgatórugója immár 80 éve. A középformátumú fényképezőgépeket gyártó céget kivételes képminőség, skandináv dizájn és minőségi kivitelezés jellemzi, és ezek a jellegzetességek a világ számos fényképészét megihlették. A vállalat termékeivel olyan páratlan felvételeket rögzítettek, mint például az emberiség első lépései a Holdon.

A OnePlus továbbá bejelentette, hogy több mint 150 millió dollárt fektet a mobilos fényképezés fejlesztésébe a következő három év során.

A két vállalat szoros együttműködésének első szakaszát szoftveres fejlesztések jelentik, beleértve a színbeállítást és szenzorkalibrálást.

Az első, és egyben legnagyobb kihívást jelentő lépés a továbbfejlesztett színkalibráció.

A hónapok óta zajló fejlesztési folyamat alapos vizsgálatot és finomhangolást foglalt magában, ennek eredményeként született meg a Natural Color Calibration with Hasselblad. Ezzel a megoldással a OnePlus csúcskészülékeinek kamerái által rögzített színek pontosabbak, természetesebbek és valósághű eredményt biztosítanak. Ez a OnePlus következő telefonjai számára is új szintet jelent a színkalibrációban.

Az új Hasselblad Pro mód a Hasselblad piacvezető szenzorkalibrációját először ülteti át okostelefonba. Mindez a színek pontos és természetes megjelenítését eredményezi, kiváló alapot biztosítva az utómunkához. A Hasselblad Pro mód felhasználói felülete a Hasselblad képfeldolgozási szoftverén alapul, és rengeteg lehetőséget biztosít a fotók finomhangolására, például az ISO, a fókusz, az exponálási idő és a fehéregyensúly beállításával. A felhasználók 12 bites RAW formátummal is dolgozhatnak a gazdagabb színekért és a nagyobb dinamikai tartományért.

A Hasselblad Camera for Mobile közös fejlesztésén túl a OnePlus három évre szóló stratégiai tervét is ismertette. Ezek között szerepel négy kutatási és fejlesztési központ további fejlesztése, beleértve egy Japánban és egy az Egyesült Államokban található laboratóriumot.

Fejlesztik az okostelefonos fényképezés új területeit, beleértve a panorámafelvételre alkalmas kamerát 140 fokos látószöggel, T-lens technológiát a villámgyors fókuszálásért az előlapi kamerán és egy új típusú szenzort, ami lényegében megszüntetni az ultraszéles látószögű kamerával készült fényképek szélén jelentkező torzítást.

A Hasselblad Camera for Mobile továbbfejlesztett HDR videofelvétellel bír, és 4K felbontásban 120fps, míg 8K felbontásban 30fps képfrekvenciájú videorögzítést tesz lehetővé.

A OnePlus 9 széria nemzetközi bemutatója március 23-án lesz.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!