Játékosok, rajongók

2021.07.11. 15:00

A legfrissebb e-sport hírek elérhetők az új alkalmazással

A Jaxon appon az esport rajongók egy helyen találhatják meg a kedvenc játékaikkal kapcsolatos híreket és a versenyek közvetítéseit.

Forrás: Samsung

A Samsung és az upday hírközpont szakemberei közösen alkották meg a Jaxont, a legújabb e-sport hírekkel foglalkozó applikációt. Az alkalmazás segítségével a rajongók a legnépszerűbb e-sport címek, így például

a League of Legends, a Dota 2, a Fortnite, a CS: GO, a Valorant és más játékok aktualitásait érhetik el egyszerűen.

Az e-sport közösség világszerte rendkívül gyorsan növekszik, egyre több fiatal rajongó követi élőben a meccseket. A közvetítések közönsége 2021-ben 8,7 százalékkal nőtt és eléri a 474 millió főt, amely 2019-hez képest már 19 százalékos növekedést jelent. Elemzések szerint 2024-re az e-sport közösség 7,7 százalékos növekedési rátával elérheti az 577,2 millió főt.

A nagy bajnokságok és esport mérkőzések Twitch-en vagy YouTube-on zajló élő közvetítése mellett a rajongók régóta szeretnének egy átfogó platformot, ahol rendszerezett formában követhetik az esportok világának történéseit. A Jaxon alkalmazásban a legfrissebb e-sport hírek és -tartalmak egy helyen érhetők el. A felhasználók nem csak a számukra érdekes hírekről kaphatnak áttekintést, a tapasztalt szerkesztőség saját készítésű tartalmaihoz is hozzáférhetnek.

Elérhetik a legújabb tartalmakat, értékeléseket, háttéranyagokat és exkluzív interjúkat a kedvenc játékosaikkal, a League of Legends, a Fortnite, a CS: GO, a Dota2, vagy éppen a Valorant világából.

A Jaxon szolgáltatásainak fejlesztése érdekében a Samsung és az upday több kiadóval és játékossal is tervez együttműködéseket. A platformon több sztárjátékos influencer, így például Medic (League of Legends), AndersOnFire (CS: GO), és MitchMan (Valorant) is havonta jelentkezik majd exkluzív videókkal.

A felhasználók a személyre szabható felületen beállíthatják, mely játékokat és azokról milyen híreket és tartalmakat szeretnének követni. A Felkapott hírfolyamon a legfontosabb esport hírek tekinthetők meg teljes képernyőn, videós formában, így a felhasználók pillanatok alatt naprakészek lehetnek. A képernyő elhúzásával elérhető a kedvenc játékok csatornája, ahol az adott játékhoz kapcsolódó tartalmakat gyűjti össze az alkalmazás. A beépített naptáron a rajongók bejelölhetik a következő bajnokság indulását, vagy éppen, hogy mikor játszik legközelebb a kedvenc versenyzőjük.

Az applikáció érdekessége a névadó karakter, Jaxon szerepe. Ez az űrbéli hős hozza el a friss híreket a gaming világából. Ő az alkalmazás és a márka központi dizájneleme, egyben pedig közösségi médiás nagykövete, állandó szerzője, tanácsadója és offline képviselője is. A karakter rendszeresen megosztja majd a véleményét a legfontosabb történések kapcsán a saját, humoros, de informatív módján.

A Jaxon alkalmazás már elérhető a Galaxy Store és a Google Play áruházakban.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!