Kínos eset

2021.08.27. 06:00

Kigyulladt egy Samsung Galaxy mobil egy repülőgépen

A Samsung Galaxy A21 leszállás után gyulladt ki, az utasokat a repülőgép vészcsúszdáin kellett kimenteni.

A picture of a damaged Samsung Galaxy Note 7 phone was posted on a Facebook page of a person who identified herself as Christy Wong from Hong Kong on Sept 20, 2016. The case was reported as Hong Kong?s first involving a Galaxy Note 7 smartphone since the global recall of the new smartphone. A Samsung representative on Tuesday told the Post the company had on Monday night received the phone for ­inspection and conducted an immediate examination of the device.Based on the investigation ... the damage to the phone was caused by an external heat source, he said. Photographs posted on Wong?s Facebook page of a damaged phone showed its back cover had melted. But she did not say whether anyone was hurt. (Christy Wong FB Photo/EyePress) (Photo by EyePress News / EyePress via AFP)

Forrás: EyePress / AFP

Fotó: EyePress via AFP

Még hétfőn az Alaska Airlines egyik járatának utasterében a CNET tudósítása szerint kigyulladt egy utas Samsung Galaxy A21 készüléke. Szerencsére a baleset nem a levegőben történt, hanem mikor már leszállt a gép a Seattle-Tacoma nemzetközi repülőtéren.

A személyzet kénytelen volt bevetni a repülőgép evakuációs csúszdáit, hogy kijuttassák a gép utasait.

Az utas telefonja „túlmelegedett és szikrázni kezdett”, miután a New Orleansból induló járat hétfő este leszállt – mondta az Alaska Airlines szóvivője az Associated Pressnek. Perry Cooper, a repülőtér szóvivője szerint a készülék egy Samsung Galaxy A21 volt.

„A felismerhetetlenségig szétégett” – írta Cooper e-mailben – „A Seattle-i rendőrség egyik tisztjének azonban az utas elmondta, hogy a telefon egy Samsung Galaxy A21-es volt. De ismétlem, ezt az állítást nem tudjuk sem cáfolni, sem megerősíteni a készülék maradványaiból”.

A tűz nem okozott súlyos sérüléseket.

A Samsung szóvivője azt mondta, hogy „a vállalat tisztában van a helyzettel, és alapos vizsgálatot folytat”.

A 2020 áprilisában bemutatott Galaxy A21 4000 mAh-s akkumulátorral rendelkezik.

Az eset kínosan emlékeztet a Samsung Galaxy Note 7 öt évvel ezelőtti rémálmára. A koreai elektronikai óriás 2016-ban kétszer is visszahívta a készüléket, majd végül teljesen kivonta a forgalomból a típust, mert az akkumulátor hibája miatt a telefonok tucatjai felrobbantak vagy lángra kaptak.

A jövőbeli problémák elkerülése érdekében a vállalat akkor az akkumulátorok gyártási-szerelési folyamatának szabályozására nyolc pontból álló ellenőrzést írt elő.

Borítóképünkön egy kiégett Samsung Galaxy Note 7 telefonról 2016. szeptember 20-án készült fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!