Több mint kínos

2022.02.24. 06:00

Tetten érték: pedofil botrányba keveredett a Facebook vezetője

Rajtakapták a Facebook-Meta globális közösségfejlesztési igazgatóját, a kaliforniai Palm Springsben élő Jeren Milest, hogy kapcsolatot kezdeményez egy 13 éves fiúval.

Jeren Milest egy amatőr pedofilvadász csapat, a PCI: Predator Catchers Indianapolis  leplezte le. Az igazgató szexuális tartalmú levelezést folytatott a 13 évesnek hitt fiúval, de a szállodai szobában már a pedofilvadászok vártak rá.

A ragadozóvadászok csapata február 16-án élőben közvetítette a leleplezést a YouTube csatornáján, Milest pedig két nappal később kirúgták. A felkavaró videó ide kattintva angol nyelven elérhető.

 

 

„A vádak súlyosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. Az illető már nem dolgozik a vállalatnál. Aktívan vizsgáljuk a helyzetet, és jelenleg nem tudunk további kommentárokkal szolgálni” – áll a Meta közleményében.

 

 

Most a Meta gyorsan lépett, kirúgták Milest. Nem véletlenül, hiszen igen kínos az eset annak fényében, hogy tavaly év végén a Facebook korábbi termékmenedzsere több tízezer oldalnyi belső dokumentummal látta el az amerikai sajtót, amelyek állítása szerint azt bizonyítják, hogy az amerikai cég tisztában van a termékei által a tizenéveseknek és fiatal felnőtteknek okozott károkkal.

 

 

Az óriásvállalatnak amúgy is vannak bőven problémái, csökkenő bevételekkel és fogyó felhasználószámmal kell megküzdenie. A Facebook-részvények sokat estek, miután a vállalat tavaly negyedik negyedéves eredményei csalódást okoztak a kereskedőknek és a befektetőknek.

 

 

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!