Vissza a múltba?

2022.03.01. 13:00

A Nokia legújabb Android Go telefonjai visszatérnek 2014-be

Szerencsére az áraikkal is az androidos telefonok legendás kezdeteit idézik.

Androidos márkaként a Nokia az olcsó telefon szinonimája lett – anélkül, hogy annyira olcsónak is néznének ki a készülékei. Ez a stratégia segíthetett elérni a márkanevet tulajdonoló HMD Globalnak, hogy 2021-ben elérje első nyereséges évét. És úgy fest, 2022-ben egy második adag agresszívan alacsony áron tartott készülékkel biztosítja helyét a piacon.

 

A most bemutatott C21, a C21 Plus és a C2 (2. kiadás) igen szerény processzorokkal, alapszükségletre méretezett memóriaopciókkal, valamint mikro-USB portokkal debütál – igaz, a csekély erőforrást igénylő Android 11 Go-t futtatja 2022-ben. Nincs bennük NFC, nem terveznek a készülékekre operációs rendszer frissítéseket, csak negyedéves biztonsági frissítéseket a következő 2 évben.

Ehhez képest nem néznek ki rosszul: pontosabban nagyjából ugyanúgy festenek, mint a többi alsó- középkategóriás mobil.

 

Viszont az új C2-esnek van néhány kellemes furcsasága, mint például a vezeték nélküli FM-rádió – vagyis anélkül rádiózhatunk vele, hogy vezetékes fejhallgatót kényszerülnénk antennának bedugni. A telefonokat várhatóan áprilistól lehet megvásárolni, állítólag mindössze 79 euróért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!