Máris kipróbálhatjuk

2022.04.06. 14:57

Írjunk mesterséges intelligenciával – magyar népdalt

Eddig azt hihettük, tehénfejés, földművelés, mosás vagy egyszerűen csak munka utáni borozgatás közben születtek a magyar népdalok. De hogy mesterséges intelligenciával írjunk ilyen alkotásokat?

Most már ilyen is van, néhány külföldi próbálkozás után magyar népdalokat is lehet szerezni a KukoricAIános chatbottal.A Zeneszöveg.hu saját fejlesztésben, a Stratis technikai céggel karöltve kifejlesztett egy mesterséges intelligencia alapú dalszövegíró chatbotot. A felhasználónak a fájdalmas, a szerelmes vagy a meglepetés kategóriákból kell kiválasztania egyet a névjegyoldalra kattintva, és a mesterséges intelligencia mindenkinek egy másokétól eltérő négysoros népdalt generál. 

Az eredményt pontozni lehet 1-től 5-ig, illetve címet adhatunk a szerzeménynek.  


Maga a messenger alkalmazás innen közvetlenül is elindul.


– A kreatívipar  manapság rengeteget kísérletezik a mesterséges intelligenciával, mi is ezt tesszük – mondta el Koczka Bori, a Zeneszöveg.hu operatív vezetője. – Részünkről egy játék, a dalszövegírás nem pótolható semmivel, de a szerzőknek ihletet adhat.


A chatbot április elsején startolt el és 3 hétig elérhető a nagyközönség számára, így Húsvétkor is, hogy aki szeretne ihletet kapni locsoló vershez, legyen hova nyúlnia.


A született népdalok közül a szervezők kiválasztanak majd egyet, amit ismert zenészekkel megzenésítenek. Hogy kik ők, és aztán még mi lesz az elkészült dal sorsa, azt a szervezők később hozzák nyilvánosságra.


Borítóképünkön KukoricAIános

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!