Autógyártó készítette

2019.02.18. 18:18

A boldog együtt alvás titka? Csak okosan!

Miért pont ne az ágyunk lenne intelligens, ha erre van szükség? De hogy ezt egy autógyár fejlessze ki…

Közismert jelenség, hogy a franciaágyban együtt alvók egyike (vagy mindketten) álmukban forgolódva kitúrják a másikat a „jogos” területükről.

A Ford autógyár most erre az ősi problémára rukkolt elő igazi high-tech megoldásával.

Mindent a sávtartó alvásért

Egyszerűen az intelligens autós technika megoldását alkalmazzák. A „Lane-Keeping Bed”, azaz mondjuk a „sávtartó ágy” folyamatosan biztosítja, hogy az akaratlanul is önző módon viselkedő társtól automatikusan visszaszerezzük az ágyrészünket.

Mint látható, az esetleges átrendeződéseket az ágy érzékelői veszik tudomásul, és sínen csúszik a helyére a matrac, ha valaki túlterjeszkedik.

Az ágyat úgy tervezték, hogy a matrac csúszkálása lehetőleg észrevétlen maradjon, a helyfoglalásért folyó harcba ne ébredjenek fel a párok.

Az autós csúcstechnológiát vetik be

Az új Fordok sávtartó mechanizmusa közismerten arra jó, hogy tevékenyen támogassa a sofőrt a biztonságos vezetésben azzal, hogy a kormánykereket automatikusan a megfelelő sávba forgatja.

A Lane-Keeping Bed már sokadik része a Ford Intervention sorozatának, amely a mindennapi problémák kezelésére veti be az autóipar csúcstechnológiai szakértelmét.

Borítókép: Ford Blog

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!