Nincs tovább? Nincs feljebb?

2019.04.25. 11:45

A Twitter elérte természetes növekedési határát?

Nyilvánosságra hozta a 2006-ban alapított közösségi oldal a havi aktív felhasználóinak számát: kiderült, átlagosan havi 330 millióan használták a szolgáltatást az év első negyedévében.

Twitter CEO and co-founder Jack Dorsey gestures while interacting with students at the Indian Institute of Technology (IIT) in New Delhi on November 12, 2018. - Dorsey hosted a town hall meeting with university students on his visit to the Indian capital New Delhi. (Photo by Prakash SINGH / AFP)

Bár ez a szám apró javulást jelez az előző két negyedévhez képest, még mindig 6 millióval kevesebb, mint az előző év azonos időszakában.

Az utóbbi három évben csak 20 millió havi felhasználóval bővült,

úgy tűnik, a Twitter elérte növekedésének természetes határát,

330 milliónál tetőzött.

A problémára a cég az Apple-től tanulta a megoldást: ezentúl az iPhone gyártójához hasonlóan egyszerűen nem fogja megadni a havi várható adatokat. Így aztán úgymond megszűnnek a kényelmetlen kérdések a növekedésről.

Infographic: Has Twitter Reached Its Natural Growth Limit? | Statista

Ami a részvényeket illeti, a San Franciscó-i székhelyű vállalat kedden azt közölte, hogy a március végével záródott három hónapban a bevételei éves összehasonlításban 18 százalékkal, 787 millió dollárra emelkedtek az egy évvel korábbi 665 millió dollárról. Elemzők gyengébb adatra, 774 millió dollárra számítottak.

Az adózott eredmény 191 millió dollár, részvényenként 25 cent lett, szemben az egy évvel korábbi 61 millió dollár, részvényarányosan 8 cent után.

Az egyszeri tételeket, köztük a 124,4 millió dollár adókedvezményt nem számolva, az egy részvényre jutó nyereség 9 cent volt a március végével záródott három hónapban. A vállalat részvényeit 2013-ban vezették be a New York-i tőzsdére.

Borítóképen Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója (Fotó: AFP)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!