25 ezerért új okostelefon

2019.01.30. 12:20

Annyiba kerül a legolcsóbb új Xiaomi, mint egy használt mobil

Mennek az okostelefonok árai az egekbe, de szerencsére akad még pár gyártó, amelyik kifizethető készülékeket is kínál.

Forrás: Shutterstock

Akit nem érdekel, hogy milyen műszaki paraméterekkel működik a telefon, csak megbízhatóan működjön, s nem akar használt, idegen által tapogatott zsákbamacskát venni: neki készült a Xiaomi Redmi Go.

Végül is van benne minden, amire az átlagos felhasználónak reálisan szüksége lehet. Íme, a gyártó Twitteren tett hivatalos bejelentése:

„GO” for something new! Today we're introducing the new " target="_blank" rel="noopener">#RedmiGo. RT if you'll be getting one #GoSmartDoMore pic.twitter.com/H9lPR9C5Sm

Nem egy erőmű, de nem is annak szánták: kijelzője rendes 5 hüvelykes, de nem Full HD, hanem HD kijelzővel. 8MP-es hátlapi és 5MP-es szelfikamerával jön. Amúgy 1,4 GHz-es órajelű négymagos Snapdragon chipsettel rendelkezik 1 GB RAM és 8 GB microSD-vel bővíthető belső memória társaságában.

Mégsem lesz baj a futtatásával, mert 3000 mAh-es akkumulátort, s pehelykönnyű Android 8.1 alapú Android GO-t kapott.

Mint ismert, a GO-t a Google az olcsó hardverre fejlesztette. Az erre való appok kisebbek tíz megabájtnál és megfelelő működést biztosítanak kevés RAM-mal is.

A lényeg: az Európában tavasszal várható készülék 80 euróba, azaz mai árfolyamon 25 ezer 800 Ft-ba fog kerülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!