Vigyázzunk!

2020.07.29. 14:05

Az emberi tényező jelenti a legnagyobb rést a cégek kiberbiztonsági falán

Az Európai Unióban lévő kis- és középvállalkozások (kkv) körülbelül 20 százalékának van valamilyen információbiztonsági stratégiája, Magyarországon ez az arány hasonló, 17-18 százalék – mondta Magyarország kiberkoordinátora szerda reggel egy tévéinterjúban.

Forrás: Shutterstock

Rajnai Zoltán az M1 csatornán elmondta, az esetleges adatvesztésre adott válaszok terén is rosszul áll az Európai Unió, miközben az említett kkv-k többnyire online vállalatok.

A nagyobb cégek már jobban állnak ezen a téren: Magyarországon több mint a felük rendelkezik valamilyen információbiztonsági rendszerrel, így egy támadás vagy adatvesztés esetén is képesek a szükséges eljárásokat alkalmazni – fűzte hozzá.

Kitért arra is, az informatikai rendszerek védelménél a legnagyobb probléma az emberi tényezővel van, vagyis főként a figyelmetlenség, a felelőtlenség, esetleg a felkészítés hiánya miatt lehetnek sikeresek a támadások.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!