Járvány

2020.11.22. 06:00

Drónok szolgálják ki a kórházakat Lengyelországban

Légifolyosóval biztosítják, hogy az átmeneti kórházak ellátottsága a járványhelyzet csúcsán is stabil maradjon. A drónokkal teszteket és vérmintákat szállítanak majd.

Forrás: Shutterstock

Dróntechnológiával biztosítja a kontaktmentes kórházi ellátottságot Lengyelország a járványhelyzet csúcspontján.

3,000 people applied through the official website to work in the temporary " target="_blank" rel="noopener noreferrer">#hospital at the National Stadium in #Warsaw.#Poland #COVID19 #COVID19PL #coronavirus

A fertőzés továbbterjedésének meggátolása érdekében egy légifolyosót alakítanak ki a Belügyminisztérium központi kórháza és a Nemzeti Stadion mellett felállított átmeneti kórház között.

Automatizáltan közlekednek majd a drónok a két pont között, nagyjából 8 perc alatt megtéve a 7,5 kilométeres távolságot. Felszerelték őket továbbá egy mágneses tárolórekesszel, hogy az általuk szállított vérmintákat, koronavírus-teszteket és egyéb felszereléseket illetéktelenek ne érhessék el – írja a V4NA hírügynökség.

A drónokat fejlesztő Spartaqs vállalat arra tett ígéretet, hogy egészségügyi eszközök szállításra alkalmas teherdrónokat helyeznek működésbe a következő hetekben, miután november 10-én sikeresen megtörtént a tesztrepülés.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!