Vissza a net előttre

2019.12.16. 22:56

Ekkora város internet nélkül: New Orleans offline

Jelenleg úgy néz ki, péntek óta a város irányítása kényszerűen papíralapon zajlik.

Forrás: Shutterstock

Hivatalosan ugyan még azt sem mondták ki, hogy jelszavak vagy adatok elvesztek volna, de annyi bizonyos, hogy a nagyváros honlapján, a nola.gov címen a támadás óta és cikkünk közzétételekor is ez látható:

Vagyis, hogy a nola.gov „nem tervezett karbantartás” miatt áll, elnézést kérnek. A sürgősségi szolgáltatások, így például a 911-es segélyvonal és a tűzoltóság működnek.

Az FBI és a titkosszolgálat is segíti a nyomozást, írja a CNet.

Először állítólag nem volt biztos benne a városi vezetés, hogy zsarolóprogramok okoztak kárt. A városi alkalmazottak azonban azt az utasítást kapták, hogy csatlakozzanak le a hálózatokról, állítsák le a számítógépüket.

" target="_blank" rel="noopener noreferrer">#Alert: At approximately 11am today, the @CityOfNOLA detected suspicious activity on its networks that indicated a potential cyberattack.

Így számos intézményben papírosokon kell intézni az ügyeket. A hackerek egyelőre még nem jelentkeztek a váltságdíjért.

Hasonló helyzetben a múlt hónapban megbénultak Louisiana állam számítógépei és weboldalai. A szomszédos Texasban augusztusban huszonhárom szervert döntött le zsarolóprogramok támadása.

A WannaCry támadások májusban, a NotPetya támadások 2017-ben söpörtek végig kórházakon, bankokon és kormányzati oldalakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!